Stresul bancar: Moartea unui analist de 22 de ani de la Goldman Sachs a fost declarată "sinucidere"

Oamenii trec pe lângă o siglă a Goldman Sachs.
Oamenii trec pe lângă o siglă a Goldman Sachs. (Captură Foto)

Moartea unui tânăr analist de la Goldman Sachs din San Francisco, în luna aprilie, a fost anunţată oficial ca fiind o “sinucidere”, conform Bloomberg, care citează un raport al poliţiei.

Politia a declarat că Sarvshreshth Gupta a fost văzut pe înregistrările video ale camerelor de supraveghere căzând dintr-un bloc cu apartamente în parcarea acestuia, în 16 aprilie, în jurul orei locale 4:20 a.m., conform Bloomberg.

Tatăl său a scris într-un material postat pe website-ul Medium luna trecută că, înaintea morţii sale, Gupta era foarte stresat din cauza muncii sale.

Gupta, absolvent al Universităţii din Pennsylvania, s-a născut în New Delhi, India, şi a lucrat ca analist în tehnologie, media şi telecomunicaţii în biroul din San Francisco al Goldman Sachs. El şi-a început cariera la Goldman în toamna anului trecut, dar datorită volumului extrem de încărcat de muncă a demisionat la sfârşitul lunii martie în 2015. Totuşi, s-a întors la locul de muncă la scurt timp după aceea, susţine Business Insider.

În data de 16 aprilie 2015, Gupta şi-a sunat tatăl şi i-a spus că nu a dormit de două zile, fiind stresat în legătură cu prezentarea pe care o avea de terminat pentru un client pentru a doua zi. Gupta a fost găsit mort mai târziu în parcarea blocului în care locuia. Avea doar 22 de ani.

A avut loc o dezbatere continuă în legătură cu stresul şi programul lung de lucru pentru angajaţii de nivel junior de la Goldman Sachs, una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume. De fapt, această dezbatere a început în august 2013, când Mortiz Erhardt, un angajat al Bank of America, a murit după ce, aparent, ar fi lucrat câteva nopţi consecutive la filiala din Londra a băncii.

În ultimii doi ani, au existat numeroase sinucideri şi decese neaşteptate în rândul angajaţilor în sectorul serviciilor financiare. În luna mai, Thomas Hughes, un bancher în vârstă de 29 de ani la Moelis & Co., a murit după ce a sărit de pe clădirea cu apartamente luxoase în care locuia, în centrul Manhattan-ului. Tatăl său a declarat pentru Daily Mail că fiul său îşi petrecea aproape tot timpul muncind şi că, în condiţii de stres este posibil să fi recurs la droguri ilegale care i-ar fi afectat judecata.

Băncile au încercat să facă mai mult pentru a îmbunătăţi stilul de viaţă al angajaţilor lor, în special în cazul angajaţilor foarte tineri. În cazul Goldman, bancherii juniori primesc sâmbetele libere. J P Morgan Chase oferă “un weekend protejat” în fiecare lună pentru angajaţii săi mai tineri. Angajaţii de nivel inferior ai Bank of America Merrill Lynch sunt obligaţi să îşi ia 4 zile de weekend libere în fiecare lună.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe