Ştiri pe scurt: Fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir va fi cercetat în continuare în libertate

Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir.
Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir. (youtube.com)

Fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir va fi cercetat în continuare în libertate, sub control judiciar, în dosarul vânzării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, a decis definitiv Curtea de Apel Bucureşti.

* Conferinţa de presa destinată anunţării echipelor de Fed Cup pentru întâlnirea România-Serbia va avea loc joi, 17 aprilie, la Sala Fortuna, etaj 21, Hotel Intercontinental din Bucureşti, informează un comunicat. Echipa de Fed Cup a României va începe conferinţa la ora 10,45, iar echipa Serbiei la ora 12,15.

* Meciurile ultimei etape din cadrul Campionatului Universitar de minifotbal, desfăşurate la Timişoara, Cluj, Iaşi şi Bucureşti, au stabilit clasamentul final pe grupe, cele mai bune opt echipe urmând să participe la turneul final, ce va avea loc în perioada 4-7 mai, la Braşov, informează un comunicat.

* Dotarea financiară pentru ediţia din 2014 a turneului de la Roland Garros va fi de peste 25 de milioane de euro, în creştere cu 3 milioane faţă de anul 2013, a anunţat, marţi, Federaţia franceză de tenis (FFT).

* Curtea de apel a Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) a confirmat marţi, prin intermediul unui comunicat, descalificarea australianului Daniel Ricciardo (Red Bull), care a ocupat locul 2 la Marele Premiu al Australiei de Formula 1.

* Atletul paralimpic Oscar Pistorius a citit marţi, în faţa Curţii, felicitarea de Sfântul Valentin scrisă de Reeva Steenkamp, ucisă în aceeaşi zi, în seara de 13 februarie 2013, în care tânăra îi declara dragostea, relatează AFP. Cu o voce stinsă, acuzatul a descris felicitarea, apoi a spus: "Ea a scris data în stânga şi a spus 'Eu cred că astăzi este ziua potrivită pentru a-ţi spune asta: te iubesc''.

* Numărul spectatorilor la meciurile de fotbal disputate pe stadioanele din Italia a scăzut cu peste 800.000 într-un an, echivalentul a mai bine de 6 procente, a anunţat luni federaţia italiană (FIGC), citată de Reuters.

* Cristiano Ronaldo, vedeta lui Real Madrid, nu va juca în finala de miercuri a Cupei Spaniei, împotriva marii rivale FC Barcelona, a confirmat marţi antrenorul echipei sale, Carlo Ancelotti, scrie revista France Football.

* Nicolas Anelka a refuzat, la sosirea în Kuweit, să precizeze dacă are intenţia să joace sau nu pentru clubul brazilian Atletico Mineiro, informează AFP. ''Mă aflu într-o vizită religioasă în Kuweit şi nu vreau să vorbesc despre fotbal'', a răspuns jucătorul francez ziariştilor care i-au cerut să-şi precizeze intenţia în legătură cu clubul brazilian.

* Mijlocaşul Yaya Toure va fi absent circa două săptămâni din cauza unei accidentări la un picior, o veste proastă pentru echipa sa, Manchester City, în momentul lansării sprintului final pentru depăşirea liderului Campionatului Angliei, Liverpool.