Stenograme DIICOT cu şefa Comisiei Juridice. Interlop către Vicol: Băi! Tu cât de dobitoacă să fii. Tu vorbeşti acuma când vreau io!

Laura Vicol
Laura Vicol (Camera Deputatilor)

Numele noii şefe a Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Laura Vicol, apare în rechizitoriul în care au fost trimişi în judecată mai mulţi interlopi, în frunte cu Marian Bejan şi Robert Badea, poliţistul care proteja „gruparea Bodyguarzilor”. În cadrul dialogului, Bejan, individ acuzat de proxenetism, şantaj, tentativă de omor şi spălare de bani, îi vorbeşte acesteia de ca şi cum are autoritate asupra ei, susţine DIICOT.

„Avocatul se află într-o relaţie de subordonare chiar faţă de cel bănuit de clientul său, Alecu Marius Emil, că aflându-se în spatele atacului (...) Din interceptările convorbirilor telefonice a rezultat faptul că inculpatul Bejan Cristian Marian a luat legătura cu numita Vicol Laura şi are autoritate asupra acesteia”, arată procurorii în rechizitoriul citat de Europa Liberă.

În aprilie 2020, Marian Bejan a luat legătura cu Vicol, care atunci era avocata unuia dintre rivalii lui Bejan, şi au purtat următoarea discuţie:

Marian Bejan: Eu nu vreau să mă suni. Eu vreau să te văd...
Laura Vicol: E, da! Hai!
Marian Bejan: Cum adică, ”E, da! Hai, pa!”?
Laura Vicol: Te vezi cu c****e alea cu care ai stat la masă, nu cu mine. Hai!​
Marian Bejan Băi, mă auzi mă?​
Laura Vicol: Da, te aud.​
Marian Bejan Alea sunt nişte fete libere, mă! Nu sunt c****e...​
Laura Vicol: Da! Foarte bine! Bravo!​
Marian Bejan: Tu eşti c***ă, dacă ai atitudinea asta şi vorbeşti prost aşa şi mă, mă superi...”.

Peste un minut, discuţia a continuat.

Laura Vicol: Deci, ori începi să mă respecţi şi să-mi vorbeşti frumos, dacă vrei să mai avem un dialog ori nu mai mă suna... Cum vrei tu!​
Marian Bejan: Băi! Tu cât de dobitoacă să fii...​
Laura Vicol: Eu... Deci eu te respect...​
Marian Bejan: Dacă eu te sun pe tine că mi-e şi mie dor de tine... Băi fato, mă asculţi?!​
Laura Vicol: Te vorbesc frumos...​
Marian Bejan: Păi, îmi vorbeşti frumos? Cică: ”Du-te şi stai cu c****e ale!” Păi, de ce sunt alea c***e? Eşti nebună?!​
Laura Vicol: Bă?! Ce vrei mă de la mine?! Lasă-mă să trimit un mail şi te sun imediat.​
Marian Bejan: Băi, fato?! Tu vorbeşti acuma când vreau io, nu când vrei tu!​
Laura Vicol: Haide! Vorbim pe whatsapp sau pe telegram. Pa!​
Marian Bejan: Mă auzi?​
Laura Vicol: Da! Vorbim pe whatsapp sau pe telegram, te rog!​
Marian Bejan: Nu! Vorbim acuma când vreau io şi cât vreau io!..”.

Chemată la DIICOT să explice natura relaţiei pe care o avea cu cel bănuit că a pus la cale tentativa de omor a clientului său, Vicol Ciorbă a arătat că „percepţia mea despre inculpatul Bejan Cristian Marian a fost aceea că este o persoană foarte intruzivă care a încercat să obţină informaţii din dosar de la mine.”

Europa Liberă a contactat-o pe noua şefă a Comisiei juridice din Camera Deputaţilor. A întrebat-o dacă mai este avocata lui „Bebino” şi dacă avea autoritate Marian Bejan asupra sa, aşa cum susţin procurorii DIICOT.

Laura Vicol le-a cerut jurnaliştilor să-i trimită un mesaj scris, la care nu a mai răspuns.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne