Stelian Ion publică o listă de "lucruri evidente" care ar arăta intenţia lui Cîţu de a dinamita Coaliţia

Stelian Ion
Stelian Ion (Facebook - screenshot)

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion a publicat marţi, pe Facebook, o listă de "lucruri evidente" care, susţine el, ar arăta "intenţia reală" a premierului Florin Cîţu de a scoate USR-PLUS în afara coaliţiei, de a închide negocierile şi a căuta susţinere în altă parte.

"O parte din 'echipa câştigătoare' îşi doreşte o colaborare mai strânsă cu PSD, chiar dacă nu pe faţă", susţine Stelian Ion.

Redăm postarea fostului ministru:

"Câteva lucruri evidente:

1. PNL lucrează cu PSD pentru a trimite CCR puncte de vedere favorabile lui Florin Cîţu în cazul sesizării privind un presupus conflict juridic între Guvern şi Parlament.

2. Oamenii lui Cîţu transmit mesaje despre renegocirea ministerelor în cazul în care s-ar menţine coaliţia PNL-USR PLUS – UDMR, conştienţi că acest lucru nu este posibil.

3. Florin Cîţu i-a eliminat din Guvern şi administraţie pe toţi reprezentanţii USR PLUS.

Toate acestea arată intenţia reală a lui Florin Cîţu, aceea de a ne scoate în afara coaliţiei, de a închide negocierile şi a căuta susţinere în altă parte.

O parte din 'echipa câştigătoare' îşi doreşte o colaborare mai strânsă cu PSD, chiar dacă nu pe faţă. Mulţi se înţeleg mai bine cu PSD, pentru că au o istorie comună, au avut un proiect politic comun – USL -, pe care şi-l doresc reînviat.

Premierul Cîţu a ales să arunce în aer coaliţia, ceea ce este şi o lipsă de respect faţă de votul românilor, care, în decembrie 2020, nu au dat un mandat exclusiv PNL să conducă. Aşa cum au arătat voturile, această coaliţie de dreapta era singura în măsură să conducă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne