Stelian Ion: Desfiinţarea SIIJ nu înseamnă protecţia magistraţilor, dimpotrivă

Stelian Ion
Stelian Ion (Facebook - Stelian Ion)

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, joi seara, că după desfiinţarea controversatei Secţii speciale pentru investigarea magistraţilor (SIIJ), dosarele aflate pe rolul ei vor fi direcţionate către DNA, DIICOT sau Parchetul General, în funcţie de specificul infracţiunilor.

Ion a mai ţinut să puncteze că desfiinţarea SIIJ nu va avea drept efect o ”protecţie” a magistraţilor care încalcă legea şi că dispariţia SIIJ nu înseamnă că nu vor răspunde procurorii şi judecătorii care greşesc. Ministrul a mai subliniat că însăşi ideea că România are o problemă de corupţie generalizată la nivelul magistraţilor este greşită, căci magistraţii nu sunt "nişte sfinţi", dar nici nu avem un fenomen de mare corupţie, de corupţie generalizată.

Tototdată, ministrul Justiţiei a afirmat că nu are o "fixaţie" în legătură cu desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi că nu va face un "titlu de glorie" pe această temă.

"Să ştiţi că nu am făcut şi nu voi face un titlu de glorie şi nu am o fixaţie pe această idee. Nu este nici măcar o surpriză (...), încă de la înfiinţarea ei am criticat această înfiinţare. Înfiinţarea ei a avut loc într-o perioadă în care legile justiţiei şi legislaţia penală, de procedură penală erau duse într-o zonă în care ar fi favorizat infracţionalitatea şi presiunea pe justiţie. Spre exemplu, legile justiţiei au fost modificate, nu atât de mult cât s-ar fi vrut, dar au apucat să facă nişte modificări nocive, în opinia mea, şi parţial, pentru că nu s-a reuşit modificarea Codului penal şi de procedură penală", a declarat ministrul Justiţiei, citat de Agerpres.

Declaraţiile lui Stelian Ion vin în contextul în care guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un memorandum care prevede, printre altele, ca până la finalul lunii februarie să fie adoptat de către Executiv proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne