Stelian Ion: A readuce PSD la conducerea Comisiei juridice este ca şi cum ai pune briciul în mâna maimuţei

Stelian Ion
Stelian Ion (Facebook - Stelian Ion)

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion susţine că a readuce PSD la conducerea unei comisii atât de importante a Camerei Deputaţilor, precum Comisia juridică, este ca şi cum “ai pune briciul în mâna maimuţei”. Şi asta cu atât mai mult cu cât, susţine Stelian Ion, PSD şi-a făcut “un obiectiv politic din protejarea infractorilor, al corupţilor şi mai ales din slăbirea DNA”.

“Am fost întrebat ce părere am despre schimbarea conducerii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Am o părere foarte proastă! A readuce PSD-ul la conducerea acestei comisii foarte importante a Camerei Deputaţilor este ca şi cum ai pune briciul în mâna maimuţei. Am văzut cu toţii agenda ascunsă a PSD-ului din ultimii ani. PSD şi-a făcut un obiectiv politic din protejarea infractorilor, al corupţilor şi mai ales din slăbirea DNA. Ăsta a şi fost unul dintre motivele înfiinţării SIIJ.

Mai grav este că acum şi peneliştii care purtau sâmbetele DNA mai cu perdea îşi dau arama pe faţă vorbind deja deschis despre faptul că au în vedere că pe viitor dosarele de corupţie în care sunt anchetaţi magistraţi să nu mai fie de competenţa DNA, ci a unei noi structuri pe care o vor înfiinţa împreună cu pesediştii. Punând în fruntea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor o adversară deschisă a DNA, deja drumul pe care îl vor urma este clar. Să-i mulţumim lui Klaus Iohannis pentru direcţia pe care va încerca să o imprime justiţiei în perioada următoare!”, a scris fostul şef al Justiţiei într-o postare publicată vineri pe Facebook.

Reacţia acestuia vine în contextul în care, odată cu oficializarea noii coaliţii, la redistribuirea funcţiilor în Parlament, deputatul (USR) Mihai Badea a fost înlocuit de la şefia Comisiei Juridice, iar funcţia lui a fost dată PSD-ului, adică fix partidului care a măcelărit legile Justiţiei şi Codurile Penale. Funcţia respectivă a fost preluată de avocata Laura Vicol, deputată PSD.

Potrivit G4Media, Laura Vicol şi soţul său, Vladimir Ciorbă, sunt finii de cununie ai ex-fugarului ofiţer SRI Daniel Dragomir, cunoscut susţinător al modificării legilor Justiţiei pe vremea fostului lider PSD Liviu Dragnea. Daniel Dragomir, naşul lui Ciorbă, a fost condamnat definitiv în România la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru corupţie.

Laura Vicol este considerată o apropiată a Elenei Udrea şi a Alinei Bica. De altfel, aceasta a fost şi avocata fostei şefe DIICOT şi obişnuia să fie o prezenţă constantă în studiourile RTV şi Antena 3, mai arată sursa citată. Vicol a fost şi avocata multor personaje controversate, printre care unul dintre liderii Clanului Sportivilor, dar şi Nuţu şi Sile Cămătaru.

Vicol a candidat, la europarlamentarele din 2019, pe listele PRU, o formaţiune politică fondată de Sebastian Ghiţă şi cu un puternic mesaj antieuropean şi suveranist.

”În ce priveşte aşa-zisele controverse privind persoana mea, vă atrag atenţia că în momentul în care am intrat în barou nu am primit o listă cu persoane pe care le pot sau nu apăra. Ca avocat am obligaţia să apăr orice client”, a declarat pentru sursa mentionată, deputata PSD Laura Vicol.