Stelian Ion a consultat Administraţia Prezidenţială înainte să trimită la CSM modificările la legile Justiţiei [Surse]

Stelian Ion - gov.ro
Stelian Ion - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a consultat Administraţia Prezidenţială înainte de a trimite Consiliului Superior al Magistraturii pentru avizare şi înainte de a pune în dezbatere publică modificările la legile Justiţiei, au declarat pentru G4Media.ro surse politice convergente.

Sursele au mai precizat că ministrul Justiţiei a purtat discuţii pe marginea pachetului de modificare a legilor Justiţiei cu Mihaela Ciochină, consilier prezidenţial la Departamentul Constituţional Legislativ din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, potrivit surselor, Palatul Cotroceni a avut propriile observaţii care au fost însuşite de Ministerul Justiţiei.

Informaţiile vin în contextul divergenţelor din cadrul coaliţiei pe această temă, apărute după ce liberalii, în frunte cu Ludovic Orban, l-au acuzat pe Stelian Ion că a pus în dezbatere publică pachetul de modificare a legilor Justiţiei fără a consulta pe nimeni din guvern sau din coaliţie.

“Stelian Ion a elaborat proiectele, nu le-a prezentat în Guvern, nu le-a prezentat în coaliţie, nu a făcut o minimă consultare nici cu preşedintele Iohannis. A trimis proiectele direct la CSM. A susţinut că a sesizat Comisia de la Veneţia, dar de fapt nu a sesizat-o. Totul fără să avem vreo consultare sau discuţie. Referendumul a stabilit că nu se pot da OUG pe justiţie, astfel încât toate modificările se fac prin proiectele de lege. Nu poate să fie proiectul de lege al lui Stelian Ion, proiectele sunt ale Guvernului, ale coaliţiei”, ar fi afirmat Ludovic Orban în şedinţa Biroului Executiv (BEx), potrivit surselor citate.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne