Statul Islamic publică imagini cu decapitarea unui presupus spion rus

Grupul jihadist Statul Islamic a publicat un nou material video propagandistic în care prezintă decapitarea unui presupus spion rus în oraşul sirian nordic Raqqa.
Imagine dintr-o înregistrare video publicată de Statul Islamic în 2 decembrie 2015 şi care prezintă execuţia unui presupus spion rus.
Imagine dintr-o înregistrare video publicată de Statul Islamic în 2 decembrie 2015 şi care prezintă execuţia unui presupus spion rus. (Captură Foto)

În materialul video publicat miercuri, un membru al grupului Statul Islamic poate fi văzut lângă un prizonier îmbrăcat într-un costum portocaliu, stând în genunchi în faţa sa. Ucigaşul, vorbind în limba rusă, susţine că loviturile aeriene ordonate de preşedintele rus Vladimir Putin împotriva teroriştilor “doar ne-au întărit hotărârea”.

Jihadistul continuă să se adreseze poporului rus, susţinând: “Nu veţi găsi pacea în locuinţele voastre. Vă vom ucide fiii... pentru fiecare fiu pe care l-aţi ucis aici. Şi vă vom distruge locuinţele, pentru fiecare locuinţă pe care aţi distrus-o aici.”

Înainte să fie executat de terorist, prizonierul a susţinut că este un cetăţean rus din Republica Cecenă, că se numeşte Magomed Khasiyev şi că s-a înrolat în Statul Islamic în 2014 pentru a spiona în favoarea Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

Materialul video, intitulat “You Shall be Disappointed and Humiliated O Russians”, încă nu a fost verificat şi un oficial senior al FSB a declarat că afirmaţiile făcute în înregistrare nu au nicio bază.

Înregistrarea a fost publicată după ce Rusia a început în 30 septembrie să atace poziţiile Statului Islamic în Siria, la cererea guvernului preşedintelui sirian Bashar al-Assad.