Staţiile de încărcare a vehiculelor electrice Tesla şi Nio se închid, pe măsură ce China raţionalizează energia electrică

(Tesla)

Raţionalizarea curentului electric, care timp de săptămâni întregi a vizat unele dintre cele mai mari fabrici din ţară, aflate în municipiul Chengdu din provincia Sichuan şi oraşul Chongqing din apropiere (toate situate în sud-vestul Chinei) - unde valurile de căldură toridă şi lipsa precipitaţiilor au redus producţia de energie hidroelectrică - s-a extins şi la staţiile de încărcare a vehiculelor electrice.

Bloomberg a relatat că unele staţii de încărcare ale Tesla Inc. şi Nio Inc. din Chengdu şi Chongqing (ambele zone metropolitane au o populaţie de 46 de milioane de locuitori) au fost oprite din cauza măsurilor de ecomnomisire a energiei, lăsând şoferii în imposibilitatea de a-şi încărca vehiculele electrice.

Aplicaţia de încărcare a Nio a informat proprietarii că unele dintre staţiile de schimb de baterii din Chengdu sunt "deconectate" în această săptămână din cauza unei "supraîncărcări severe a reţelei în condiţiile temperaturilor ridicate persistente".

Zeci de staţii de supraîncărcare Tesla din cele două oraşe s-au oprit sau au avut servicii restrictive, lăsând doar două staţii operaţionale în timpul nopţii.

Punctul nevralgic al penuriei de electricitate din provincie este faptul că aceasta se bazează pe energia hidroelectrică pentru 82% din producţia sa de energie şi se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimele decenii, deoarece temperaturile şi lipsa precipitaţiilor reduc nivelul apei din principalele rezervoare.

Impactul a dus, de asemenea, la întreruperi de energie electrică pentru producători, inclusiv Toyota Motor Corp. şi producătorul de baterii Contemporary Amperex Technology Co., care şi-au închis operaţiunile.

Cu o reţea electrică instabilă, cursa Chinei de a-şi electrifica viitorul cu ajutorul vehiculelor electrice va fi o provocare. Singura cale pentru o reţea stabilă este energia nucleară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe