"Spartacus Idolul Fetelor", trimis la închisoare pentru violenţele de Paşte din Capitală

Vasile Badea alias Spartacus (prim plan)
Vasile Badea alias Spartacus (prim plan) (Screenshot)

Vasile Badea, zis şi “Spartacus Idolul Fetelor”, a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 5 la cinci ani şi două luni de închisoare pentru violenţele care au avut loc în 2020, de Paşte, în cartierul Rahova din Capitală, relatează Ziare.com.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la închisoare cu executare următorii: Gigi Constantin, zis “Bertolon”, şapte ani şi trei luni; Nicuşor Lider, zis “Crecea”, cinci ani şi trei luni; Antonio Dincă, zis “Samir”, un an şi nouă luni cu suspendare.

De asemenea, celelalte persoane implicate în dosar – Oradea Badea, Gloria Ion, Veronica Călin şi Ştefan Stângaciu – au fost achitate.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Totodată, Judecătoria Sectorului 5 a dispus confiscarea mai multor arme folosite în timpul evenimentelor din primăvara anului trecut împotriva Poliţiei: coasă mâner din lemn, 2 sape cu mâner din lemn, topor cu mâner din lemn.

Reamintim că Vasile Badea şi alte şapte persoane au fost trimise în judecată anul trecut pentru implicarea lor în violenţele care au avut loc de Paşte în cartierul Rahova. Badea a fost acuzat că a lovit trei oameni ai legii şi a avariat o maşină de poliţie.

Totul a început după ce mai multe familii de romi întoarse în ţară din Germania au decis să chefuiască în noaptea de Paşte cu mult alcool şi încălcând regulile de distanţare socială impuse de autorităţi în vederea combaterii epidemiei de SARS-CoV-2.

Ulterior, în urma apelurilor la 112 făcute de vecini, câteva echipaje de poliţie au sosit atunci la faţa locului, moment în care situaţia s-a tensionat şi unii dintre petrecăreţi, înarmaţi cu cozi de lopată, topoare, o coasă, o sapă şi scaune au devenit violenţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne