Sorin Grindeanu: Bugetul ţării este vulnerabil, poate fi atacat la CCR

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Facebook)

Fostul premier "OUG 13", Sorin Grindeanu, actualmente prim-vicepreşedinte al PSD, a transmis vineri că bugetul pe 2021 are „vicii de neconstituţionalitate” pe motiv că ar avea prevăzută finanţare bugetară atât pentru ministere desfiinţate, cât şi pentru cele „neînfiinţate”. În consecinţă, bugetul este "vulnerabil" şi poate fi atacat la CCR, susţine Grindeanu.

"Principala lor grijă la bugetul de 2021 a fost cum să-şi împartă între ei banii pe criterii legate strict de algoritmul politic – nu cum să servească interesele românilor. Însă chiar acest blestemat algoritm politic i-a făcut să nu vadă o ilegalitate cât casa, care face bugetul ţării vulnerabil, în situaţia de a putea fi atacat la CCR!

Au înfiinţat ministere noi prin ordonanţă de urgenţă, dar nu au dat şi Hotărârile de Guvern prin care se reorganizau instituţiile, asta fiindcă au prelungit cearta pe sinecurile bine plătite din bani publici. PNL şi USR s-au bătut ca şacalii cum să împartă Economia şi Energia, până după momentul în care bugetul a ajuns în Parlament şi a fost votat. Aşa s-a ajuns la un fapt unic în istoria ţării şi a bugetului de stat: există simultan ministere desfiinţate care primesc bani din buget şi ministere neînfiinţate care obţin finanţare bugetară! O aberaţie legislativă cum numai actuala Coaliţie a haosului este în stare să producă!

Rezultatul este ca bugetul pe 2021 are vicii de neconstituţionalitate! Aşa se întâmplă când bugetul ţării ajunge masa pe care ei îşi duc #lupta pentru ciolan!", a scris pe Facebook fostul premier.

Reamintim că liderii PSD ar urma să decidă luni, 8 martie, dacă vor ataca bugetul la CCR. Anunţul a fost făcut de deputatul social-democrat Daniel Suciu, secretar al Camerei Deputaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne