Sorana Cîrstea - "Fiecare are şansa lui la Olimpiadă"

Jucătoarea română de tenis, Sorana Cîrstea. (Michael Regan / Getty Images)
Epoch Times România
23.07.2012

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a declarat luni dimineaţa, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, înainte de plecarea spre Jocurile Olimpice de vară de la Londra, că fiecare sportiv are şansa lui şi speră să aibă un parcurs cât mai bun la turneul olimpice.

"Nu ştiu dacă mă gândesc la o medalie, o să fie greu. Vreau să arăt cel mai bun joc al meu acolo, la Londra. Fiecare are şansa lui. Am jucat foarte bine în ultima vreme şi sper din toată inima ca şi la JO de la Londra să am un parcurs bun", a spus Sorana.

"Acum sunt bine pregătită, după ce am avut o accidentare la ultimul turneu, de la Carlsbad. În ultimele zile am făcut numai recuperare, am muncit de două ori mai mult decât programul normal, pentru un singur obiectiv - vreau să fiu aptă pentru Jocurile Olimpice de vară de la Londra, ediţia 2012. O să revin la faza antrenamentelor şi până sâmbătă cred că o să fiu la forma mea normală", a precizat Cîrstea.

Sorana Cîrstea a subliniat că nu are emoţii: "În sportul nostru avem câte un turneu în fiecare săptămână. Desigur, acum poate este un pic mai special, pentru că acum simt că joc mai mult pentru ţara mea, România, mai mult decât o fac în mod obişnuit. Noi, la tenis, avem un sport individual, în care practic fiecare joacă pentru el. Dar acum voi juca pentru România. Acestea sunt singurele emoţii. În rest, mă simt bine pregătită".

Întrebată cum se va simţi la festivitatea de deschidere, în compania atâtor sportivi din întreaga lume, Sorana Cîrstea a menţionat: "Aici vom avea o problemă. Nu ştiu încă dacă voi putea să iau parte la ceremonia de deschidere. Motivul este simplu, eu voi intra pe teren chiar a doua zi. Îmi aduc aminte că la Bejiing, în 2008, şi am stat şase ore în picioare. A fost foarte obositor. Am făcut această greşeală. A doua zi am jucat şi am intrat ruptă în teren. Acum, la Londra, trebuie să pun în balanţă - vreau să fiu aptă şi pregătită sută la sută pentru meci sau vreau să particip la ceremonia de deschidere".

Sorana Cîrstea a a mai spus că "sunt şanse la medalii la orice disciplină. Fiecare mergem la Londra să încercăm să cucerim o medalie. Noi vom face tot ceea ce vom putea. Dacă nu va ieşi bine, o să muncim mai mult".

Sorana Cîrstea va evolua în turneul olimpic de tenis la simplu, dar şi la dublu feminin, unde va face pereche cu Simona Halep.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor