Sondaj IRES: 4 din 10 români s-ar vaccina împotriva COVID-19. Jumătate cred că statul a ascuns informaţii privind pandemia

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

IRES a realizat un sondaj de opinie în perioada 13-14 mai, adică ultimele două zile ale stării de urgenţă, şi a descoperit, printre altele, că, deşi jumătate dintre români consideră că statul a ascuns informaţii importante legate de această criză, 8 din 10 cetăţeni ar renunţa la drepturile şi libertăţile lor pentru a fi în siguranţă. De asemenea, potrivit datelor obţinute, peste 4 din 10 români ar fi dispuşi să se vaccineze împotriva COVID-19.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.027 de subiecţi cu vârste de peste 18 ani şi are o marjă de eroare de +/- 3,1%. Interviurile au fost efectuate telefonic.

În continuare vă prezentăm principalele 10 concluzii ale sondajului:

1. Opt din 10 români spun că ar renunţa la drepturile şi libertăţile lor pentru a rămâne în siguranţă într-o situaţie de criză similară celei generate de virusul SARS-CoV2.

2. Peste 4 din 10 români ar fi dispuşi să se vaccineze împotriva COVID – 19 odată ce ar exista un vaccin omologat, dar 33% spun că nu s-ar vaccina sub nicio formă. 6 din 10 români ar fi dispuşi să se testeze în schimbul primirii unui ”paşaport de imunitate”.

3. Aproape jumătate dintre români cred că virusul SARS-CoV2 este mai puţin periculos pe cât se crede, în timp ce 1 din 5 români apreciază că este chiar mai periculos.

4. Jumătate dintre români cred că statul a ascuns informaţii importante în această criză şi acelaşi procent cred că statul şi presa au avut o înţelegere pentru a trunchia, denatura sau limita informaţii cu privire la COVID – 19.

5. Doar o treime dintre români mai văd statul ca pe un partener de încredere.

6. România va ieşi mai dezbinată după criza generată de pandemia de COVID – 19, cred jumătate dintre români.

7. Viitorul sigur devine grija principală pentru mai mult de jumătate dintre români.

8. Apropierea celor dragi este lucrul cel mai de preţ care le-a lipsit românilor în perioada stării de urgenţă.

9. Aproape 1 din 3 români se aşteaptă ca situaţia financiară proprie să se degradeze după 15 mai.

10. Peste jumătate dintre români cred că situaţia economică a ţării se va degrada după ieşirea din starea de urgenţă.

De asemenea, studiul pe larg poate fi accesat aici: https://bit.ly/3g3GTS6

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne