Soluţia din Cipru riscă să fie aplicată şi in alte ţări

Epoch Times România
28.03.2013

Institutul Finanţelor Internaţionale (IIF), reprezentant al celor mai mari bănci din lume, consideră că soluţia adoptată in Cipru riscă să fie aplicată şi in alte ţări din Zona euro.

Organismul avertizează şi asupra impactului acestei soluţii asupra recesiunii din ţară.

“Consideram ca investitorii ar putea vedea solutia gasita in Cipru (…) ca o reflexie a modului in care vor fi gestionate viitoarele tensiuni din Zona euro”, scrie IFI intr-un raport publicat miercuri.

Presedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, a provocat recent o polemica afirmand ca solutia aplicata in Cipru (inchiderea bancilor si impozitatea depozitelor bancare) s-ar putea repeta si in alte tari fragile din Zona euro.

Solutia Ciprului “nu este un model” pentru zona euro ( BCE)

Solutia aleasa pentru salvarea Ciprului “nu este un model aplicabil si in alte tari din Zona euro”, a declarat Yves Mersch, membru al Comitetului executiv al Bancii Centrale Europene (BCE), intr-un interviu care va fi publicat joi in cotidianul economic spaniol Expansion.

“Solutia cipriota nu este un model, ci este vorba mai degraba de masuri specifice adaptate unei serii de circumstante cu adevarat exceptionale”, a declarat Yves Mersch, in fragmente de interviu publicate miercuri pe site-ul ziarului.

“Nu vad nicio tara din Zona euro, in care am putea aplica rationamentul din cazul Ciprului”, adauga oficialul. “Noi trebuie sa trimitem un mesaj clar investitorilor si oamenilor care economisesc ca banii lor sunt in siguranta in Zona euro”, afirma Mersch.

Sursa: hotnews.ro

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor