Solomon face "legea" în Vaslui: A ameninţat un candidat PNL cu "accidentul" şi i-a dat afară din sală pe jurnaliştii care nu-s pe placul PSD

Adrian Solomon
Andrei Pricopie
18.06.2024
Se încarcă player-ul...

Controversatul deputat Adrian Solomon, care a preluat frâiele PSD Vaslui după ce Dumitru Buzatu a ajuns în arest, se face tot mai remarcat pe plan local.

În ziua votului s-a intersectat la secţia de votare din Zorleni cu candidatul PNL la primăria din localitate. După un scurt schimb de replici, Solomon a trecut direct la ameninţări: "Vezi că dacă mai mănânci c**at te caut. Mănânci c**at pe care nu-l poţi mesteca. Băi, măgarule! Vrei să faci accident?"

Au urmat alegerile, iar PSD a obţinut un scor mare şi va conduce în continuare judeţul. Pe valul victoriei, Solomon a început să facă ordine la conferinţa de presă pe tema alegerilor locale şi să dea afară jurnaliştii care nu sunt pe placul PSD. Explicaţia lui: "La nuntă nu te duci neinvitat".

"Închide uşa. Toţi cei care nu au considerat să colaboreze cu organizaţia noastră vor participa de acum în viitor la alte conferinţe de presă, nu la aceasta", a declarat Solomon, care a chemat la evenimentul de interes public doar presa "prietenă", restul fiind daţi afară când şi-au făcut apariţia.

Incidentul a stârnit nemulţumirea multor jurnalişti. Printre ei, realizatorii emisiunii "Bună, România", de la postul B1 TV, Radu Buzoianu şi Răzvan Zamfir.

"El este un produs marca Bârlad. Celebrizat în Bârlad ca viceprimar, ulterior propulsat la nivel naţional preşedinte al Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor. E genul ăla de pesedist pentru care te trezeşti duminica, indiferent cât de grea a fost noaptea de sâmbătă, să pui ştampila pe contracandidatul PSD. Este agentul electoral al opoziţiei la PSD oricum l-ai prezenta.

Omul ăsta l-a ameninţat cu moartea pe Mihai Răzvan Ungureanu, omul ăsta s-a înjurat în Parlamentul României până şi cu Şoşoacă şi a fost unul dintre puţinele momente în care am simţit nevoia să intervin, sigur, de la distanţă: "Băi, e o doamnă totuşi, nu ţi-e ruşine?!". După aia mi-am revenit la normal. Dar a fost singurul moment în care am zis, cineva trebuie să ţină şi cu doamna Şoşoacă. Că e senatoare independentă, totuşi.

În pandemie s-a certat cu un şaormar. N-are nicio limită. El a crescut foarte mult după conflictul cu Şoşoacă pentru că el a avut aşa o evoluţie destul de dubioasă. S-a certat cu MRU, s-a certat cu nişte parlamentari de pe acolo, s-a certat ca un şaormar - ăsta a fost minimul istoric, şi după aia şi-a revenit, pe creastă era doamna Şoşoacă", a reacţionat, ironic, jurnalistul Răzvan Zamfir.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor