Sociolog: Nu e departe momentul când PNL va cere ajutor să scape de Cîţu. E o ghiulea de gâtul PNL

Florin Cîţu
Florin Cîţu
Ana Ion
13.09.2021

Momentul când PNL va cere ajutor pentru a scăpa de Florin Cîţu nu este departe, "profeţeşte" sociologul Barbu Mateescu, potrivit căruia, în prezent, premierul a ajuns "o ghiulea de gâtul PNL."

Postarea lui Mateescu vine după ce PSD şi aripa Cîţu din PNL au reuşit să blocheze votarea moţiunii de cenzură. Mai exact, la patru Birouri Permanente Reunite al Parlamentului liberalii şi pesediştii au avut grijă să nu asigure cvorum, iar la ultima şedinţă, cu ajutorul UDMR, au reuşit să amâne sine die votarea moţiunii, decizia BPR-ului fiind adoptată şi în plenul reunit al celor două Camere, desigur tot cu voturile PSD şi PNL.

Redăm postarea sociologului:

"Neadoptarea moţiunii (sau, după cum scriam la începutul crizei, nici măcar votarea ei) este o victorie importantă pentru Cîţu, dar un dezastru pentru PNL şi un motiv de bucurie pentru AUR, PSD şi USRPLUS. Idem succesul lui la congres.

Rămânerea lui Cîţu la putere în PNL şi la guvern provoacă pagube mari PNL în fiecare secundă. Cîţu este o ghiulea de gâtul PNL şi un pahar de vin delicios pentru toţi ceilalţi. Urmează multe, multe nebunii, ţicneli sau prostii pe care Florin Cîţu, preşedinte al PNL (!) şi prim-ministru al guvernului minoritar PNL (!), le va face.

Ca şi Iohannis, Cîţu nu este expus consecinţelor electorale pentru ceea ce face. Omul în 2024 va fi la BNR sau în faţa unui laptop, jucându-se la bursă. PNL va fi nas în nas cu pragul electoral.

Nu este departe momentul când PNL va cere ajutor în a scăpa de Cîţu".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor