"Slugărnicia trebuie să înceteze imediat!" - Şeful Poliţiei şi purtătorul de cuvânt, somaţi să-şi dea demisia

Ministerul de Interne trebuie depolitizat urgent, iar poliţistul readus în slujba cetăţeanului, a solicitat preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, Hilde Brandl, în contextul scandalului declanşat în jurul maşinii cu numere de înmatriculare anti-PSD.
Hilde Brandl
Hilde Brandl (Facebook / Hilde Brandl)

Politizarea Ministerului de Interne reprezintă unul dintre cele mai mari pericole la adresa securităţii şi libertăţii cetăţenilor români şi un pericol real la democraţia românească, a tras un semnal de alarmă miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, şefa Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, Hilde Brandl.

"Declaraţiile halucinante ale domnului Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, care a declarat că o persoană privată, cetăţean român, a intrat legal dar imoral în România reprezintă o dovadă clară că pentru conducerea acestei instituţii nu contează legea ci doar eventualele sentimente ale PSD. Or, cu orice riscuri, eu cred că în România trebuie respectată legea. Suntem la două zile de la ridicarea plăcuţelor buclucaşe şi în continuare Poliţia Română nu a putut oferi un argument legal valabil pentru acest gest. Deşi iniţial au vorbit despre o rezoluţie a Naţiunilor Unite care nu mai este valabilă, astăzi ne vorbesc despre moralitate, un concept ce nu poate înlocui nicio lege naţională sau internaţională", a declarat Hilde Brandl.

Liderul liberal a remarcat că, în acest context, avem şi declaraţia purtătorului de cuvânt al Poliţiei Române ce a îndemnat cetăţenii care sunt victimele unei infracţiuni să apeleze la vecini, rude sau preoţi.

"Declaraţia întăreşte ideea că Ministerul de Interne a ajuns să fie condus de persoane care răspund în faţa politicienilor şi nu a cetăţenilor. Această stare de slugărnicie trebuie să înceteze imediat, pentru că doar astfel poate fi redată demnitatea adevăraţilor poliţişti care îşi riscă viaţa în interesul cetăţenilor. De aceea, solicit demisia şefului Poliţiei Române şi a purtătorului de cuvânt şi le recomand să se înscrie degrabă în PSD, căci acolo le este locul", a subliniat Hilde Brandl.