Situaţie penibilă pentru Armata Rusă: Ofiţer purta şosete şi lenjerie intimă de la soldaţii ucraineni

foto
foto

Armata ucraineană anunţă că un locotenent-colonel rus luat prizonier de soldaţii Brigăzii 128 Zakarpattia purta lenjerie intimă şi şosete cu inscripţia „Forţele Armate ale Ucrainei”. Cel capturat ar fi Oleksandr Olehovici Koşel, şeful grupului de informaţii şi contramăsuri psihologice a unităţii militare 47084 a armatei ruse”, a anunţat ministerul.

Informaţia vine în condiţiile în care, în Rusia, maşina de propagandă susţine că soldaţilor de pe front le merge foarte bine şi că au de toate.

Au însă de toate soldaţii ruşi? Ei bine, dovezile indică faptul că nu. Imagini video care circulă pe reţelele sociale arată cum soldaţi ruşi "vânează" găini în curţile ucrainenilor sau fură hrană din magazine.

Mai mult, în spaţiul public au apărut informaţii că oficialii locali din regiunea rusă Belgorod, la graniţa cu Ucraina, au făcut apel către populaţie să doneze pentru soldaţii ruşi din Ucraina.

Un anunţ ataşat cu bandă adezivă pe uşa unei băcănii din districtul Koroceansky, din regiunea Belgorod, anunţă că au fost înfiinţate puncte de colectare a ajutoarelor în clădirea administraţiei locale din satul vecin Şliahovo.

Un locuitor, care a dorit să rămână anonim, a declarat că a văzut anunţul sâmbătă şi a trimis o fotografie la Reuters.

Înştiinţarea, care nu era semnată, menţiona: "Prieteni, în acest moment, pentru militarii noştri cel mai important lucru sunt medicamentele: calmante puternice pentru durere, medicamente pentru răceală, tablete pentru tuse, bandaje, seringi, insulină, Novocaină, Lidocaină".

"Acceptăm, de asemenea, articole de igienă personală, şosete, căciuli, mănuşi, lenjerie termică, ţigări, lanterne de cap."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe