Simona Halep, vis îndeplinit! Este campioană la Roland Garros (video)

Lidera ierarhiei WTA a cucerit inimile celor prezenţi pe arena principală Philippe-Chatrier a complexului “Stade Roland Garros”, adjudecându-şi fenomenal primul titlu de Grand Şlam al carierei prin victoria obţinută în finala competiţiei pariziene în faţa americancei Sloane Stephens.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep este campioană la Roland Garros - o nouă frumoasă performanţă realizată de lidera ierarhiei WTA, care şi-a adjudecat primul titlu de Mare Şlem al carierei.

Românca a jucat impecabil, impunându-se în marea finală în faţa americancei Sloane Stephens după două ore şi trei minute cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1.

Începutul de meci a fost unul foarte intens, echilibrat, cu schimburi de mingi frumoase, lungi, în care oponenta Simonei a dat senzaţia de multă siguranţă la agresivitatea sportivei noastre. Jucătoarea noastră a atacat foarte inspirat dar defensiva lui Stephens a avut de câştigat până la urmă, câştigând primul set.

În setul doi românca a stat mai bine în teren, reuşind să gestioneze mai bine situaţiile de joc. Ea a început să returneze din ce în ce mai bine, făcând-o pe americancă rămasă fără prospeţimea din debutul jocului să îşi asume riscuri, care a dus la creşterea de greşeli neforţate. Totul începe să funcţioneze din ce în ce mai bine la campioana noastră, care restabileşte egalitatea înregistrată pe tabela de marcaj.

Setul decisiv este o continuare a setului doi, cu Stephens, care în lipsă de soluţii, creşte viteza de joc, dar Simona străluceşte în defensivă şi continuă să facă paşi importanţi spre cucerirea trofeului parizian. Joacă mai aşezat, mai lucid iar încrederea în forţele proprii a Simonei este de nesdruncinat.

Această victorie vine după ce în 2008 constănţeanca cucerea aici titlul în proba de simplu junioare, totodată această performanţă se suprapune cu cea a unei alte tenismane române, Virginia Ruzici, care acum 40 de ani triumfa la rândul ei la Roland Garros.

Simona va primi un premiu financiar în valoare de 2.200.000 de euro şi 2000 puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport