Simona Halep începe cu dreptul turneul de la Beijing. Se califică în turul 2

Numărul 2 în ierarhia mondială, Simona Halep obţine o victorie preţioasă la Beijing, învingând-o în trei seturi pe americanca Alison Riske. Sorana Cîrstea s-a calificat, de asemenea în turul 2, ca urmare a victoriei în faţa germancei Mona Barthel.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Dongfeng Motor Wuhan Open/facebook)

În primul tur al turneului WTA Premier Mandatory “China Open” de la Beijing, dotat cu premii în valoare de 6.381.679 USD, Simona Halep (locul 2 WTA), a dispus de americanca Alison Riske (51), cu scorul de 6-3, 3-6, 6-2. Partida a durat două ore şi 12 minute.

După turneul de la Wuhan, Simona a fost mai determinată să câştige chiar dacă a avut o partidă destul de complicată în primul tur, adversara ei reuşind să reziste două seturi, dintre care unul să-l şi câştige.

În general, meciul a constat în raliuri lungi şi dure, la care americanca a făcut faţă în primele două seturi, reuşind să o surprindă pe Simona printr-o poziţionare bună a loviturilor. Este de menţionat că serviciul Simonei a fost mai bun decât la turneul anterior, aceasta a avut rezistenţă fizică şi determinare.

În prima manşă, Simona a revenit de la 1-3 cu 5 ghemuri consecutive, iar în setul doi, Riske a câştigat pe serviciul româncei în ghemul 2 şi şi-a apărat break-ul până la sfârşit. În decisiv, Simona a condus cu 3-0, Riske a făcut un re-break, dar după aceea jocul a curs în favoarea româncei.

Simona acumulează 65 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 34.744 USD.

Adversarea din turul 2 va fi învingătoarea din partida Magdalena Ribarikova (Slovacia, 28) – Eugenie Bouchard (Canada, 85), beneficiară unui wild card.

Tot în turul 1 al probei de simplu feminin la acelaşi turneu, Sorana Cîrstea (46 WTA) a învins-o pe Mona Barthel (Germania, 49), cu scorul de 7-6(4), 6-1. Partida a durat o oră şi 22 de minute.

Sorana Cîrstea o va întâlni în turul 2 pe învingătoarea din partida pe care americanca Sloane Stephens (17) - câştigătoarea de la turneul de Mare Şlam US Open - o va disputa cu o jucătoare venită din calificări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport