Sighiartău: Îi solicit lui Fabian Gyula să ne spună opinia sa despre pensiile speciale, dacă vrea votul în Parlament

Robert Sighiartău
Robert Sighiartău (Facebook)

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, i-a transmis lui Fabian Gyula - propunerea pentru funcţia de Avocat al Poporului, că are obligaţia morală să prezinte opinia sa asupra pensiilor speciale în contextul în care doreşte votul "majorităţii reformiste" din Parlamentul României.

Liderul PNL a subliniat că actuala majoritate parlamentară şi-a asumat public desfiinţarea pensiilor speciale şi că este normal ca toate persoanele promovate în funcţii publice să-şi asume această viziune.

"PNL, USR şi UDMR şi-au asumat în faţa românilor că vor desfiinţa pensiile speciale şi că vor construi sistemul de pensii pe baza principiului contributivităţii. Aceasta este în primul rând dorinţa majorităţii absolute a românilor care consideră că este imoral ca din taxele şi impozitele lor să fie plătite pensii speciale pentru anumite categorii de privilegiaţi", a afirmat Robert Sighiartău.

Liderul liberal aminteşte în acest context şi acţiunile fostului Avocat al Poporului, despre care spune că a acţionat ca avocat al privilegiaţilor şi nu al românilor.

"Renate Weber, fostul Avocat al Poporului, a atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale cu 85%. Prin acel gest, ea a demonstrat că nu este avocatul românilor ci doar avocatul privilegiaţilor care au numit-o în funcţie. Weber a susţinut că impozitarea pensiilor speciale ar fi o discriminare, deşi în realitate cei cu adevărat discriminaţi sunt milioanele de români din buzunarele cărora se iau bani pentru a se plăti aceste pensii imorale", a declarat Robert Sighiartău.

Secretarul general al PNL crede că a venit timpul ca una dintre cele mai importante funcţii din România să fie ocupată de o persoană care apără cu adevărat drepturile şi libertăţile tuturor românilor şi nu doar ale unei categorii de "norocoşi".

"Românii au din ce în ce mai puţină încredere în politicieni, iar motivul principal este acela că de prea multe ori partidele nu au acţionat în interesul tuturor cetăţenilor. Dacă dorim să schimbăm acest lucru avem obligaţia de a promova în funcţii importante doar persoane care respectă voinţa poporului", a conchis Robert Sighiartău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne