Siegfried Mureşan: PSD pleacă mereu de la putere ca un client care "uită" să-şi achite nota de plată

Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Mihut Savu /Epoch Times Romania)

PSD pleacă mereu de la putere ca un client care "uită" să-şi achite nota de plată, a acuzat miercuri, pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

"Peste un miliard de lei va aloca Primăria municipiului Bucureşti anul acesta doar pentru plata datoriilor restante din perioada Firea. Bani din care nu s-a făcut nimic important pentru bucureşteni, ci au mers în buzunarele prietenilor PSD. Cu toate aceste datorii 'în spate', Primăria condusă de Nicuşor Dan a reuşit, totuşi, să aloce pentru 2021 un buget de investiţii de peste 2 miliarde de lei, de aproape cinci ori mai mult decât în bugetul pe 2020 conceput de Gabriela Firea", a precizat Siegfried Mureşan.

În opinia deputatului european, investiţiile ar fi fost şi mai mari fără datoriile lăsate în urmă de PSD.

"Cum va creşte bugetul de investiţii? Simplu: în primul rând, prin eliminarea risipei. Spre exemplu, din cele 200 de milioane de lei alocate anual pe festivaluri şi petreceri în mandatul Gabrielei Firea, vor mai fi cheltuite doar câteva milioane de lei în 2021. Proiectul de buget a fost lansat în dezbatere publică, iar bucureştenii sunt invitaţi să vină cu recomandări pentru îmbunătăţirea lui", a explicat Siegfried Mureşan.