Show la TV după scandalul Şoşoacă-Simion în curtea bisericii. "Oamenii ăştia nu pot conduce... nu o ţară, o firmă mică, o scară de bloc"

Diana Sosoaca (Captura video)
Andrei Pricopie
10.09.2024

Diana Şoşoacă şi George Simion s-au întâlnit la serbările naţionale de la Ţebea, din judeţul Hunedoara, şi s-a lăsat cu scandal monstru. La un moment dat, episodul cu huiduieli între tabăra AUR şi SOS a ajuns chiar în curtea bisericii.

Aşa că nu sunt semnale că cei doi lideri politici, care se luptă pentru acelaşi electorat, ar face o eventuală alianţă înainte de alegerile prezidenţiale, pentru a-şi maximiza şansele de câştig. Ba, din contră.

Situaţia a fost comentată în emisiunea "Studio Politic" de jurnalista Anca Suciu şi invitaţii săi - senatorul PSD Daniel Zamfir şi deputatul USR Ionuţ Moşteanu.

Redăm mai jos dezbaterea din platoul TV:

Jurnalistă: Ultimul episod, acela în care Diana Şoşoacă ţipa, era în curtea bisericii, din relatarea jurnaliştilor locali care au fost prezenţi acolo. Era supărată că nu mai sunt locuri pe listele AUR, că e infuzie de candidaţi acolo.

Ionuţ Moşteanu: Ce să comentez eu din curtea bisericii... Nici nu ştiu ce să zic. Nişte oameni care şi-au construit o carieră politică pe genul ăsta de urlete şi de scandaluri: şi Simion, şi Şoşoacă. Nici n-am ce să comentez. Dacă cineva... şi au zero soluţii pentru România, doar prostii... apartamente de 35 de mii de euro. Vreau şi eu două, că am doi copii, dacă îmi dă Simion. Deci numai prostii. Spun, n-au nicio soluţie reală şi urlă în gura mare.

Jurnalistă: Se retrage vreunul dintre ei pentru ca acest electorat al lor să fie reprezentat de un singur candidat?

Ionuţ Moşteanu: Treaba lor, asta nu mă interesează. Noi avem candidat. Elena Lasconi, USR, aliaţii noştri sunt români şi o să vedem cât de mulţi sunt.

Jurnalistă: Şi nu vă afectează în nicio formă că vor avea candidat separat, că va candida doar unul dintre ei?

Ionuţ Moşteanu: Acum, în ecuaţia politică a acestor alegeri, evident că dacă cei doi, Simion şi Şoşoacă, merg împreună, au un avantaj, au mai multe şanse, să zic, să se apropie de turul 2. Eu însă am încredere în români, cred că se uită la ei şi înţeleg că oamenii ăştia nu pot conduce... nu o ţară, o firmă mică, o întreprindere, o scară de bloc.

Daniel Zamfir: Eu dezavuez şi chiar protestez la poziţia domnului Moşteanu, pentru că doamna Şoşoacă este cea care de două ori ne-a salvat de război. După cum ştiţi, era cât pe ce să ne ocupe Rusia şi domnia sa s-a dus în vizită la Ambasada Rusiei şi i-a oprit războiul şi nu o dată, de două ori. Aşadar, orice atitudine împotriva doamnei Şoşoacă eu o dezavuez şi nu sunt de acord cu ce spune domnul Moşteanu.

Jurnalistă: Să nu-mi spuneţi că o veţi şi susţine, că o veţi şi vota la alegerile prezidenţiale.

Daniel Zamfir: Aşa de bine mă simt la emisiunea asta încât chiar...

Ionuţ Moşteanu: N-ai cum să votezi aşa ceva....

Jurnalistă: A strâns atât de multe voturi încât a reuşit să intre în Parlamentul European. Deci există un bazin electoral care o susţine.

Daniel Zamfir: Categoric că există.

Jurnalistă: Ajunge într-o alianţă Şoşoacă cu Simion?

Daniel Zamfir: Eu nu cred lucrul ăsta, pentru că amândoi sunt extrem de orgolioşi. Bine, cu doamna Şoşoacă nu se poate înţelege nici domnul Silvestru, cum ştiţi. Silvestru îl chema pe fostul soţ. Nu are cum... să se înţeleagă cine?! Adică ce? Că dânsa urlă, de dimineaţă până seara urlă. Alt discurs aţi văzut de la doamna Şoşoacă în afară de urlete? Nu, că tare... Dar sigur, există un segment în populaţie căruia îi place urlătoarea.

Jurnalistă: Se observă şi la Partidul Social-Democrat, şi la Partidul Naţional-Liberal tendinţa aceasta de a se apropia de electoratul pe care îl revendică acum AUR şi SOS? Naţionalismul, tricolorul...

Daniel Zamfir: Din păcate, aceşti oameni au dus în derizoriu ideea de naţionalism. A fi naţionalist nu înseamnă ceea ce fac ei. A fi naţionalist nu înseamnă a urla şi a umbla cu o cocardă în piept şi cu steagul deasupra capului. Nu, asta nu înseamnă naţionalism.

Ionuţ Moşteanu: Şi în acelaşi timp, promovând agenda Rusiei.

Daniel Zamfir: Exact!

Ionuţ Moşteanu: Zic, noi suntem cu România, dar i-aţi auzit zicând ceva de drone, de astea. Nu. Ţiuie urechile, ei nu se ating de subiectele astea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor