Serviciile de Securitate ruse arestează un fost oficial acuzat că a deturnat fonduri de milioane de euro

Oleg Donskikh, fost oficial al Ministerului rus al Agriculturii, după arestare (Screenshot - X)
Redacţia
18.06.2024

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunţat luni că a arestat un fost oficial al Ministerului Agriculturii, acuzat că a deturnat miliarde de ruble în urmă cu mai bine de zece ani, relatează The Moscow Times.

Organele de aplicare a legii l-au arestat pe Oleg Donskih - care a condus unul dintre departamentele Ministerului Agriculturii până în 2012 - în regiunea Moscovei, după ce a fost fugar timp de 12 ani.

Între 2007 şi 2008, Donskih "şi complicii săi, prin intermediul unor entităţi juridice pe care le controlau, au furat sume de bani acordate sub formă împrumuturi de Rosselkhozbank JSC", potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, referindu-se la o bancă de stat care ajută industria agroalimentară.

"În plus, ei au deturnat fonduri primite de la Rosagroleasing", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Rosagroleasing este cea mai mare companie de stat de leasing agroindustrial din Rusia, deţinută de stat.

În total, Donskih a fost acuzat că a deturnat peste 2 miliarde de ruble (21 milioane euro).

FSB a declarat că fostul oficial al Ministerului Agriculturii a fost ajutat de doi oameni de afaceri din regiunea centrală Lipeţk. Ambii oameni de afaceri au fost încarceraţi în 2017.

Într-o înregistrare video din timpul arestării lui Donskih, difuzată luni de presa de stat rusă, fostul oficial a declarat că nu avea cunoştinţă de acuzaţiile care i se aduc. El a spus că trăieşte în regiunea Moscovei din 2008.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor