Şercan, după ce Vasile Dîncu a sărit să-l apere pe Ciucă: Ministrul PSD a condus o fabrică de plagiat

Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Jurnalista Emilia Şercan a reacţionat acid, luni, după ce ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a sărit în apărarea premierului Nicolae Ciucă, acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat.

"Vasile Dîncu este profesor universitar, doctor, conducător de doctorate şi academician în Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN) înfiinţată de prietenii domniei sale, George Maior şi Gabriel Oprea. Când a fost întrebat anul trecut ce îl recomandă pentru a fi ministru al Apărării, a declarat că a făcut armata şi că a înfiinţat o revistă de 'cultură şi gândire strategică'. Modest cum este, nu a spus că e şi academician în securitate naţională. Întrebat sâmbătă la Digi24 despre doctoratul plagiat al premierului Nicolae Ciucă, Dîncu a spus că nu trebuie să judecăm 'toate tezele după nişte criterii care în momentul respectiv nu au fost criterii ale şcolii doctorale'", a declarat Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, criteriile "la momentul respectiv" nu erau ale şcolii doctorale, erau criteriile impuse de Guvernul României şi Ministerul Educaţiei prin Codul studiilor doctorale.

Doctoratul lui Ciucă, între CNATDCU şi UNAP

"Mai spune academicianul Dîncu că teza lui Nicolae Ciucă nu ar trebui analizată de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), ci e bine că verificarea o face Universitatea Naţională de Apărare (UNAP). Fiind profesor universitar, doctor, conducător de doctorate şi fost membru CNATDCU, academicianul Dîncu ar trebui să ştie mai bine ca oricine că UNAP poate emite doar puncte de vedere fără valoare juridică şi că doar CNATDCU poate da soluţii de menţinere sau de retragere a titlului", a continuat Emilia Şercan.

Jurnalista susţine că ministrul Vasile Dâncu ar trebui să ştie acest lucru mai bine decât oricine, nu numai din pricina calităţilor academice enumerate mai sus, ci şi din alt motiv.

"Între 2011 şi 2015, Vasile Dîncu a fost directorul şcolii doctorale de la Academia SRI, adică exact în perioada în care Academia SRI se transformase într-o fabrică de plagiat. Această fabrică, condusă de rafinatul academician Dîncu, care spune 'salar', are în acest moment aproape 40 de teze de doctorat invalidate de CNATDCU pentru plagiat. Multe dintre tezele invalidate au fost susţinute exact când academicianul Dîncu conducea şcoala doctorală. Academia SRI nu a putut emite niciun verdict pentru acele teze plagiate, deciziile de retragere a titlului de doctor le-a dat CNATDCU", a conchis Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne