Şercan: Academia de Poliţie, cunoscută drept "Fabrica de Plagiate", e condusă ilegal de cel puţin 10 ani

Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Academia de Poliţie, cunoscută şi sub numele de "Fabrica de Plagiate", este condusă ilegal de cel puţin zece ani, a tras un semnal de alarmă, luni, jurnalista Emilia Şercan.

"Toţi rectorii interimari ai Academiei de Poliţiei de după 2011, când a intrat în vigoare Legea Educaţiei, au fost împuterniciţi în baza Statutului Poliţistului, deşi Legea Educaţiei 'prevalează asupra oricăror prevederi din alte acte normative'. Împuternicirile le-au făcut miniştrii de Interne, fapt care a făcut ca această funcţie să fie dependentă de puterea politică. 13 mandate de rector au fost semnate ilegal de 8 miniştri de Interne", a declarat Emilia Şercan.

Jurnalista a arătat că, la rândul lui, rectorul Academiei de Poliţie a împuternicit în mod ilegal decanii interimari, deşi aceştia ar trebui stabiliţi de Consiliile Facultăţilor.

"În acest moment întreaga conducere a Academiei - rector, prorectori şi decani - este numită ilegal. În mod ironic, Academia de Poliţie are zeci de profesori universitari specializaţi în drept, ba chiar a avut o Şcoală doctorală în Drept care a acordat circa 300 de titluri de doctor, însă instituţia nu a fost în stare să aplice legea care ar trebui să îi asigure funcţionarea. Ce se întâmplă la Academie de Poliţie de ani de zile este esenţa dispreţului faţă de lege, normă şi etică, iar dimensiunea imposturii şi plagiatul de acolo devine, parcă, explicabilă", a precizat Emilia Şercan.

Analiza Emiliei Şercan pe această temă a fost publicată în Press One. O puteţi citi aici.