Cazul Biden. Foşti oficiali ai comunităţii de informaţii americane cer Congresului SUA o supraveghere internă mai amplă

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden (Youtube - captură ecran)
D.B.
15.12.2023

Câţiva dintre cei 51 de semnatari ai scrisorii care numea în mod fals chestiunea laptopului lui Hunter Biden "dezinformare rusă" cer acum Congresului SUA să extindă domeniul de aplicare al supravegherii interne în Statele Unite.

După cum a relatat Daily Caller, scrisoarea adresată marţi parlamentarilor Camerei Reprezentanţilor a fost semnată de fostul director al Serviciului Naţional de Informaţii James Clapper, fostul director adjunct al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) Richard Ledgett, fostul director adjunct al CIA Michael Morell, fostul şef de cabinet al CIA Jeremy Bash şi fostul consilier general al NSA Glenn Gerstell. Toţi cei cinci bărbaţi semnaseră anterior controversata scrisoare din 2020 în care susţineau, fără dovezi, că informaţiile găsite pe laptopul recent descoperit al lui Hunter Biden erau toate "propagandă rusă" menită să influenţeze alegerile din 2020.

În noua lor scrisoare, foştii oficiali ai comunităţii de informaţii şi-au exprimat opoziţia faţă de un proiect de lege care ar reduce capacitatea agenţiilor de informaţii de a spiona americani fără să aibă mandat. În acelaşi timp, ei au adus laude unui proiect de lege care ar permite supravegherea oricărei locaţii în care se oferă acces la internet.

"Nu putem să împiedicăm comunitatea de informaţii a SUA nici prin faptul că nu reînnoim secţiunea 702 din Legea privind supravegherea serviciilor de informaţii externe, nici limitând-o în moduri care ar îngreuna protecţia americanilor de către guvern.

Pentru a fi clar, Secţiunea 702 salvează vieţi americane şi ajută la menţinerea americanilor în siguranţă în faţa atacurilor teroriste internaţionale, a atacurilor cibernetice străine, a furnizorilor de fentanil din străinătate şi a altor ameninţări la adresa securităţii noastre naţionale. Nu există niciun substitut pentru aceasta", se arată în scrisoare.

În ultimele săptămâni, Comisia Judiciară din Camera Reprezentanţilor a lucrat la posibile reforme ale Secţiunii 702 din Legea privind supravegherea informaţiilor externe (Foreign Intelligence Surveillance Act / FISA), dispoziţia controversată care a permis în cele din urmă agenţiilor de informaţii să spioneze campania prezidenţială a candidatului de la acea vreme Donald Trump, în 2016, sub pretextul fals că acesta ar fi "conspirat" cu Rusia.

"Minţile rezonabile ar putea să nu fie de acord cu privire la detaliile diverselor reforme care ar putea fi necesare, chiar şi aşa cum sunt incluse în proiectul de lege [al Comisiei Permanente Speciale de Informaţii din Camera Reprezentanţilor].

Dar acesta prezintă o abordare riguroasă a provocărilor şi încearcă într-un mod responsabil să echilibreze protecţia vieţii private şi siguranţa naţiunii noastre", adaugă ei.

În pofida afirmaţiilor din scrisoarea lor din 2020, numeroase instituţii media mainstream au verificat în cele din urmă autenticitatea laptopului lui Hunter şi toate informaţiile conţinute în acesta, care includeau detalii despre numeroasele afaceri externe ale lui Hunter, despre eforturile sale de a vinde influenţa tatălui său în timp ce era vicepreşedinte, precum şi despre consumul frecvent de droguri şi solicitarea de prostituate, printre alte dezvăluiri scandaloase.

De atunci s-a dezvăluit că scrisoarea a fost orchestrată de campania lui Biden, sub conducerea consilierului de campanie de atunci, Antony Blinken, care este acum secretar de stat al lui Biden.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor