Şeful politicii pentru Asia al lui Joe Biden este fondator al unui think-tank "puternic influenţat" de Beijing

Kurt Campbell
Kurt Campbell (Getty Images)
A.P.
29.01.2021

Un membru al personalului Case Albe care conduce politica lui Joe Biden în Asia este membru fondator al unui grup de reflecţie cunoscut pentru puternicele sale legături cu regimul comunist chinez.

Publicaţia Washington Free Beacon a transmis miercuri că Kurt Campbell, nominalizat de Biden pentru poziţia de coordonator şef al politicii pentru Asia în cadrul Consiliului de Securitate Naţională, a ajutat la înfiinţarea Fundaţiei Strong US-China. Grupul de reflecţie, care pare să fi fost închis acum, a promovat extinderea legăturilor culturale şi economice dintre Statele Unite şi Beijing.

Cu toate acestea, organizaţia lui Campbell a atras atenţia unor observatori - şi nu pentru pledoaria în favoarea programelor de schimb cultural la nivel de studenţi între SUA şi China, ci mai degrabă pentru susţinerea programelor politice şi economice ale Partidului Comunist Chinez

Fundaţia a promovat armata chineză şi iniţiativa chineză Centura şi Drumul, considerate de oficialii americani o ameninţare la adresa securităţii naţionale. De asemenea, a colaborat cu Centrul SUA al Institutului Confucius, o organizaţie educaţională nonprofit pe care Departamentul de Stat a desemnat-o drept misiune străină vara trecută, citând eforturilor sale în promovarea propagandei Partidului în mediile academice din întreaga lume.

"Indiciile sugerează că Fundaţia Strong SUA-China ar putea fi un grup de influenţă [al Partidul Comunist Chinez] sau atât de puternic influenţat de Partidul Comunist Chinez încât să fie echivalent cu un grup de influenţă", a spus Anders Corr, un analist de informaţii şi editor al Journal of Political Risk.

De asemenea, grupul a încheiat un parteneriat cu Centrul SUA al Institutului Confucius, un centru educaţional finanţat de guvernul chinez.

În ultimii ani, guvernul federal a investigat organizaţii precum Institutul Confucius pentru eforturile acestora de a recruta studenţi pentru a spiona în numele Chinei. Institutele au fost, de asemenea, acuzate de multe ori de difuzarea propagandei chineze.

Descoperirile despre activitatea lui Campbell cu Fundaţia Strong SUA-China au apărut în săptămâna în care au apărut ştiri conform cărora fiul cel mic al lui Joe Biden, Hunter, continuă să deţină o participaţie de 10% într-o firmă internaţională de capital privat ce are legături cu Beijingul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor