Şeful diplomaţiei luxemburgheze: Poate că asta e tot ceea ce ne-am putea dori - Putin să fie realmente eliminat fizic

Vladimir Putin
Vladimir Putin (KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/Getty Images)

Ministrul luxemburghez de Externe, Jean Asselborn, a declarat miercuri că o soluţie la oprirea războiului din Ucraina ar putea fi o "răsturnare" de la putere a preşedintelui rus Vladimir Putin de către propriul popor, relatează France Presse.

Şeful diplomaţiei luxemburgheze şi-a exprimat regretul cu privire la faptul că cetăţenii ruşi sunt lipsiţi de informaţii privind războiul pe care Putin îl duce în Ucraina.

"Dacă poporul rus ar vedea ceea ce face Putin în Ucraina, în ce măsură ucrainenii se tem şi câte vieţi umane ar putea avea pe conştiinţă (preşedintele rus), atunci l-ar răsturna de la Kremlin. Poate că asta este tot ceea ce ne-am putea dori, şi anume, ca Putin să fie realmente eliminat fizic [printr-o revoltă - n.r.] pentru a opri toate acestea", a declarat Asselborn, citat de Ziare.com.

Contactat de AFP, Jean Asselborn a explicat că "a pronunţat aceste cuvinte sub impulsul emoţiei", după ce a fost informat de către diplomaţi occidentali aflaţi la faţa locului că armata rusă atacă civili în Ucraina, contrar a ceea ce afirmă Kremlinul.

Şeful diplomaţiei Marelui Ducat, stat fondator al UE, s-a declarat pesimist asupra şanselor de rezolvare a conflictului pe cale diplomatică, prin negocieri.

"Nu trebuie să le spunem oamenilor că, din punct de vedere diplomatic, se va reuşi o cotitură cu un Putin ca preşedinte", a subliniat ministrul Jean Asselborn.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe