Secţia pentru magistraţi, de neoprit: După Hrebenciuc, A RETRAS apelul şi în dosarul lui Ghiţă

Gheorghe Stan
Gheorghe Stan (aktual24.ro)

Secţia specială pentru investigarea magistraţilor a decis să retragă apelul şi în cazul unuia dintre dosarele în care este vizat fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă, după o mişcare similară în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în care fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc fusese condamnat în primă instanţă.

Practic, procurorii îşi vor retrage apelul, iar Sebastian Ghiţă va scăpa de dosar, pentru că fusese achitat în primă instanţă, în vara lui 2018. Iar acest lucru se va întâmpla, oficial, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va lua act de solicitare, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul lui Hrebenciuc recent.

Cel care şi-a asumat decizia retragerii apelului a fost chiar Gheorghe Stan, pe vremea când era încă procuror-şef al Secţiei speciale. Acum, "Giani" a fost trimis la Curtea Constituţională de către PSD.

"Am ajuns la concluzia că hotărârea instanţei de fond este legală şi temeinică, fiind în mod judicios motivată, având un puternic suport probator", se arată în rezoluţia lui Gheorghe Stan.

În acest dosar, Sebastian Ghiţă fusese acuzat de două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne