Secretarul partidului lui Putin "cere" să fie eliberat din funcţie. E trimis guvernator în Siberia

Andrei Turchak, secretar al Rusiei Unite, partidul politic aflat la putere în Rusia, a demisionat la 15 iunie (X)
Redacţia
16.06.2024

Andrei Turceak, secretar al Rusiei Unite, partidul politic aflat la putere în Rusia, şi-a prezentat demisia la 15 iunie, potrivit agenţiei ruse de presă de stat TASS.

Potrivit The Kyiv Independent, mişcarea este considerată o retrogradare iniţiată de preşedintele rus Vladimir Putin, care l-a numit pe Turceak la începutul acestei luni pentru a ocupa funcţia de guvernator al Republicii Altai din sudul Siberiei.

Dmitri Medvedev, preşedinte al partidului Rusia Unită şi vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că "Turceak a cerut să fie eliberat din funcţia de secretar al Consiliului General al Rusia Unită din cauza unor schimbări în istoria sa profesională".

Medvedev a acceptat demisia lui Turceak şi l-a numit pe Vladimir Iakuşev, trimis prezidenţial în Districtul Federal Ural, să asigure interimatul în funcţia de secretar interimar al partidului.

Văzut anterior ca un favorit al lui Putin, Turceak a susţinut vocal invazia rusă pe scară largă în Ucraina şi a vizitat teritoriile ucrainene ocupate pentru a organiza referendumuri false ilegale în numele partidului Rusia Unită.

Mutarea pare să fie parte din campania de epurare dusă de Vladimir Putin în ultimele săptămâni, în care liderul de la Kremlin a demis sau a remaniat mai mulţi oficiali de rang înalt, inclusiv de la cele mai înalte nivelui ale aparatului militar şi de securitate al Moscovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor