Secretari de stat şi birouri electorale din cel puţin 5 state ale SUA au primit pachete suspecte

Un loc de vot anticipat înainte de alegerile primare republicane, 17 februarie 2024. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)
D.B.
17.09.2024

Oficiali electorali din cel puţin cinci state SUA au primit luni pachete suspecte, potrivit autorităţilor din fiecare stat, informează The Hill.

Nu s-a raportat că pachetele ar fi conţinut materiale periculoase, iar FBI şi U.S. Postal Service au confirmat că investighează incidentul, a raportat Associated Press (AP).

Pachetele cu substanţe pulverulente au fost trimise secretarilor de stat şi birourilor electorale din Nebraska, Tennessee, Wyoming, Oklahoma şi Iowa, a precizat AP.

În majoritatea cazurilor, substanţele au fost deja considerate inofensive. În Oklahoma, oficialii au stabilit că materialul trimis la biroul electoral conţinea făină. În Nebraska, substanţa a fost testată şi considerată nepericuloasă.

În alte părţi, nu era clar încă dacă testarea materialului s-a încheiat. În Iowa, protocolul a impus evacuarea întregii clădiri de birouri de stat cu şase etaje din cauza substanţei. În Wyoming, lucrătorii din apropierea Capitoliului de stat au fost trimişi acasă în timp ce substanţa albă trimisă la biroul secretarului de stat era în curs de testare.

Rapoartele locale din Kansas l-au citat pe purtătorul de cuvânt al Departamentului de pompieri din Topeka, Alan Stahl, care a declarat că au fost găsite două pachete, unul adresat secretarului de stat şi altul adresat procurorului general, ceea ce a determinat o „evacuare preventivă” pentru teste suplimentare.

Incidentul marchează a doua oară în ultimul an când funcţionarilor electorali le-au fost trimise pachete suspecte. În noiembrie anul trecut, au fost trimise scrisori suspecte către birouri electorale şi clădiri guvernamentale din cel puţin şase state. Unele scrisori conţineau fentanil, iar altele nu erau toxice. Cu toate acestea, corespondenţa suspectă a întârziat numărarea buletinelor de vot în unele alegeri locale, a raportat AP.

Cel mai recent incident are loc cu mai puţin de două luni înainte de ceea ce se preconizează a fi un scrutin aprins. Oficialii au luat măsuri în întreaga ţară pentru a spori securitatea clădirilor electorale şi pentru a spori protecţia lucrătorilor, ca urmare a valului de hărţuire cu care s-au confruntat mulţi lucrători electorali în timpul alegerilor din 2020 şi după acestea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor