Se pustieşte ţara! Năsui: "Românii vor să plece din ţară cât mai repede"

Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

România nu doar că are a cincea cea mai mare diaspora din lume raportat la numărul de locuitori ci, mai mult, peste un sfert din numărul celor rămaşi în ţară îşi doresc să plece în afara graniţelor, avertizează deputatul USR Claudiu Năsui. Iar în rândul tinerilor, cifrele sunt şi mai alarmante, circa jumătate dintre ei ar pleca.

Îndatorarea masivă a României, măsurile economice dezastruoase, birocraţia masivă, taxele exagerate sunt doar câteva exemple pentru care oamenii se înghesuie să plece. Iar la dorinţa oamenilor de a pleca a contribuit şi ceea ce au făcut PSD-ALDE în materie de justiţie, arată deputatul.

Redăm integral postarea lui Claudiu Năsui:

"Românii vor să plece din ţară cât mai repede.

Un studiu al OECD arată că România are a cincea cea mai mare diasporă din lume, raportat la numărul de locuitori. De altfel, acelaşi studiu arată că peste 26% din români îşi doresc să plece din ţară.

În timpul protestelor masive pentru justiţie şi a sesiunilor de parlament în stradă care au urmat, îmi amintesc discutând cu foarte mulţi oameni, majoritatea tineri, care spuneau că vor să plece din ţară. Motivele lor erau foarte similare: de la cele economice, la cele care vizau lipsa de încredere în guvernare şi distrugerea sistematică a democraţiei.

Vedem acum aceste lucruri confirmate şi în cercetări: români educaţi, bine pregătiţi, aleg să plece din ţară şi să ocupe locuri de muncă necalificate tocmai pentru că aici li se pare că nu au nicio şansă să reuşească.

În rândul tinerilor, cifrele sunt şi mai alarmante: peste 50% din cei cu vârsta între 15 şi 34 de ani ar pleca, dacă ar avea posibilitatea. De ce? Pentru că simt că aici nu au nicio posibilitate.

Îndatorarea masivă a României, măsurile economice dezastruoase, birocraţia masivă, taxele exagerate sunt doar câteva exemple pentru care oamenii se înghesuie să plece. Dacă lucrurile vor continua aşa, să nu ne mirăm când toţi cei care mai sunt în puteri vor pleca din ţară cu prima ocazie", scrie, pe Facebook, Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne