Se ascut cuţitele în PNL. Rareş Bogdan cere demisia lui Orban: Şi-a închipuit că e câinele alfa

Rares Bogdan
Rares Bogdan (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan a anunţat duminică, 17 ianuarie, că il susţine pe premierul Florin Cîţu pentru şefia PNL şi a lansat critici acide la adresa actualului lider al PNL, Ludovic Orban, susţinând că acestuia i s-a umflat capul şi a ajuns să se creadă omul fără de care România nu merge înainte. Mai mult, Bogdan a afirmat că ar fi trebuit să i se ceară demisia lui Orban după alegeri.

"Cu excepţia unui singur om, toţi premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieşit de acolo trăncăniţi la cap. Au ieşit de acolo cu capul umflat. La toţi li se pare că fără ei universul nu mai funcţionează, că sunt mesianici pentru România şi pentru omenire şi niciunul cu excepţia lui Emil Boc, restul s-au stricat la cap.

Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo şi să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Şi-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le ştie pe toate. Să ne înţelegem. El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România.

Eu îi contest modul în care a condus şi modul în care a fost discreţionar în decizii. El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă pe care a supus-o votului", a declarat Bogdan, citat de Ziare.com.

De asemenea, europarlamentarul a mai susţinut că fără o reformă internă, PNL poate ajunge sub 20% la următoarele alegeri.

"Dacă nu conştientizăm că situaţia PNL e una care poate duce la distrugerea, la căderea acestui partid, la sub 15-10%, şi dacă nu înţelegem că trebuie să reconfigurăm pe baza oamenilor reformişti pe care îi avem, cu o imagine bună, susţinându-l pe Florin Cîţu... dvs ştiţi că au apărut chestiuni "Florin Cîţu" nu va sta, pornite din păcate chiar din PNL, nu va sta la putere decât 9 luni sau 6 luni.

Asta este tragic. Noi trebuie să ne punem în spatele lui Florin Cîţu. Că-l iubesc unii sau nu-l iubesc, Florin Cîţu e liberal, reformist, Florin Cîţu trebuie sprijinit de tot PNL pentru că e unica noastră şansă să dovedim că vrem să facem ceva cu ţara asta, altfel populaţia ne va sancţiona. (...) Astăzi părerea mea e că partidul dacă nu-şi înţelege greşelile anului trecut se poate duce sub 20%, fără mari probleme", a avertizat liderul PNL.

Totodată, Rareş Bogdan a susţinut că Ludovic Orban l-a marginalizat în partid şi a refuzat invitaţia unor filiale de a candida la parlamentare tocmai pentru a nu intra în conflict cu el.

"Nu am candidat la parlamentare pentru că nu am fost invitat. Ludovic Orban a încercat să mă izoleze imediat după europarlamentare. Eu am stat, am stat, am văzut că nu apar pe pagina oficială partidului, că sunt ocolit şi nu am zis nimic.

Mai bine ziceam pentru că au fost organizaţii care m-au invitat în nume personal, dar intram în conflict cu Ludovic Orban dacă aş fi acceptat. Dar cel mai important era să-l duci pe Rareş Bogdan şi pe Robert Sighiartău, să-i responsabilizezi, nu ştiu dacă veneam eu, dar ridicam lista la diaspora. (...) Partidul nu a făcut nicio analiză. Preşedintele partidului trebuia să-şi dea demisia, să-şi depună mandatul", a declarat Rareş Bogdan.