Scene de groază: Doi minori, instigaţi de tatăl lor să îşi lovească şi jignească mama fără remuşcări. Fratele lor, "cameraman"

(Screenshot)

Un bărbat în vârstă de 50 de ani dintr-o localitate vrânceană a fost reţinut preventiv de poliţie după ce, în spaţiul public, a apărut un material video în care acesta este surprins cum îi instigă pe doi dintre copiii săi să îşi bată mama şi să o batjocorească. Întreaga scenă este filmată de fratele celor doi copii, şi el tot minor.

În imagini cei doi copii pot fi văzuţi cum o atacă pe femeie cu o bâtă, lovind-o în cap şi alte părţi ale corpului.

În acelaşi timp, atât minorii agresori cât şi băiatul care filmează scenele de groază râd şi o insultă pe mama lor fără a avea niciun fel de remuşcări, fiind susţinuţi în mod constant de tatăl lor.

După apariţia în spaţiul public a filmării, autorităţile locale s-au autosesizat şi au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie. Tatăl copiilor, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, în timp ce mama şi cei trei minori au fost internaţi într-un centru maternal.

“La data de 28 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Gugeşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în seara zilei de 26 ianuarie a.c., o femeie, în vârstă de 41 de ani, din comuna Jitia ar fi fost lovită de către concubinul său, un bărbat de 50 de ani. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului împreună cu lucrători din cadrul DGASPC Vrancea, iar în urma verificărilor efectuate, cei trei minori şi mama acestora au fost internaţi într-un centru maternal.

Din cercetările preliminare a reieşit faptul că bărbatul i-ar fi instigat şi pe cei doi minori ai săi, de 8, respectiv 11 ani, să exercite acte de violenţă asupra femeii. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, iar faţă de bărbatul de 50 ani, a fost dispusă măsura preventivă de reţinere pentru 24 de ore. În cursul nopţii, bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vrancea, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, cu propunere de arestare preventivă”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea.

Vă invităm să vizionaţi materialul video.