Scandalul certificatelor de vaccinare anti-COVID a activat-o pe Grapini. Cere explicaţii Bruxelles-ului

Marian Grapini
Marian Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini, reprezentantă a partidului PPUSL controlat de Dan Voiculescu, a adresat Comisiei Europene mai multe întrebări cu solicitare de răspuns scris pe tema certificatelor de vaccinare anti-COVID.

Potrivit deputatului european, Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a anunţat lansarea unui permis de călătorie la finalul lunii martie, punând în funcţiune un sistem digital pentru rezultatele testelor şi certificatele de vaccinare pentru călătoriile aeriene.

"Instituirea acestor paşapoarte de vaccinare se loveşte de reticenţa mai multor state membre ale Uniunii Europene, care avertizează că apar discriminări privind libertăţile fundamentale ale cetăţenilor nevaccinaţi în contextul introducerii acestui dispozitiv. Dacă anumite persoane nu au acces la aceste teste sau vaccinuri contra Covid-19, sau nu pot să le plătească, nu-şi vor putea dovedi statutul sanitar şi, astfel, libertăţile lor vor fi restrânse", a declarat Maria Grapini.

În aceste condiţii, europarlamentarul a adresat următoarele întrebări, pe marginea acestui subiect care naşte încă serioase controverse, Comisiei Europene:

"Care este poziţia Comisiei asupra propunerii de a se călători doar pe baza certificatelor de vaccinare?

Ce consideră Comisia că ar trebui să facă cu privire la decizia Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni de a condiţiona călătoriile cetăţenilor europeni, având în vedere că nu putem da mai multe drepturi unora care au fost vaccinaţi decât altora care nu sunt încă vaccinaţi pentru că nu au acces, din diverse motive, la vaccin?

Nu consideră Comisia că această condiţionare a celor de la IATA, prin introducerea certificatelor de vaccinare, duce la constrângerea şi încălcarea dreptului la libera circulaţie al cetăţenilor europeni şi a drepturilor fundamentale ale omului?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne