SBU: Separatiştii din Doneţk vor să îi pună şi pe minori să voteze la referendumul de alipire la Rusia

Separatişti pro-ruşi călătoresc cu un tanc în apropierea oraşului Doneţk, estul Ucrainei, 22 ianuarie 2015
Separatişti pro-ruşi călătoresc cu un tanc în apropierea oraşului Doneţk, estul Ucrainei, 22 ianuarie 2015 (Captură Foto)

Serviciul de Securitate al Ucrainei acuză că ocupanţii ruşi vor să implice copiii în votul la pseudo-referendumul din Doneţk. Mai exact, SBU susţine că a interceptat documente ale oficialilor instalaţi de ruşi care reglementează implicarea minorilor în referendumul fals al Rusiei pe teritoriul temporar ocupat al regiunii Doneţk.

Astfel, invadatorii speră să extindă "baza electorală" de susţinere a proiectului Kremlinului de anexare a unei părţi din estul Ucrainei la ţara agresoare.

Potrivit materialelor primite, liderii administraţiei de ocupaţie intenţionează să implice în pseudo-votul pentru referendum localnicii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani.

Ocupanţii încearcă să mărească în mod artificial deficitul catastrofal de "voturi" pentru a legitima falsul plebiscit în detrimentul "alegătorilor" minori.

Pentru a întări controlul asupra "prezenţei la vot", minorii trebuie să fie însoţiţi la "secţiile de votare" de către părinţi, tutori sau reprezentanţi ai aşa-numitelor "orfelinate" de pe teritoriul temporar ocupat al regiunii.

De asemenea, pentru a "păcăli" pseudo-referendumul, ei intenţionează să implice familii din regiunea Doneţk care au înregistrare locală, dar care s-au mutat temporar în Rusia.

Curatorii de la Moscova au dat instrucţiuni aşa-numitei "Comisii Electorale Centrale a RPD" să facă modificările corespunzătoare în "procesul electoral", transmite SBU într-un comunicat de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe