Şase sportivi legitimaţi la CSA Steaua vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Beijing (4-20 februarie)

Raluca Strămăturaru şi Valentin Creţu (sanie), Andreea Grecu şi Katharina Wick (bob), Maria Constantin şi Alexandru Ştefănescu (schi alpin) vor fi prezenţi lună viitoare la olimpiada de iarnă din China.
O reclamă pentru promovarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 din Beijing.
O reclamă pentru promovarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 din Beijing. (Captură Foto)

CSA Steaua a anunţat luni, pe pagina sa de Facebook, sportivii de la clubul bucureştean care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, doi la sanie, doi la schi alpin şi unul la bob.

Raluca Strămăturaru (sanie) bifează a patra prezenţă la Jocurile de iarnă. Cea mai bună clasare a sa a fost locul 7, la ediţia din 2018 de la pyeongchang (Coreea de Sud).

Valentin Creţu (sanie) este şi el la a patra participare la Jocurile Olimpice, după cele din 2010 (Vancouver), 2014 (Soci) şi 2018 (pyeongchang).

Andreea Grecu (bob) va lua startul atât în proba de bob-2 feminin, cât şi în proba de monobob. Echipajul de bob 2 persoane este completat de împingătoarea Katharina Wick

La schi alpin, Maria Constantin şi Alexandru Ştefănescu participă în premieră la Jocurile Olimpice. În 2019, Maria a fost selecţionată în echipa olimpică a României care a participat la FOTE Sarajevo. Alexandru Ştefănescu are pe plan internaţional două clasări în top 30 la Jocurile Olimpice de Tineret şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European. El s-a clasat pe două podiumuri la Cupa Micilor Naţiuni.

Jocurile Olimpice de la Beijing se vor desfăşura în perioada 4-20 februarie.