"Sancţiunea se aplică de azi" – Vîlceanu, pedeapsă maximă după agresarea lui Florin Roman

Incidentul dintre Roman şi Vîlceanu (Captură video)
Andrei Popescu
27.05.2024

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a anunţat, luni, că în şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor s-a aprobat sancţiunea maximă pentru Dan Vîlceanu pentru agresarea liberalului Florin Roman.

Este vorba de reducerea cu 50% a indemnizaţiei pentru o perioadă de 6 luni şi limitarea la 10 secunde, pe o perioadă de 3 luni, a luărilor de cuvânt în cadrul plenului, sancţiune ce urmează să se aplice de astăzi.

“Astăzi Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat propunerea Comisiei Juridice de sancţionare a d-lui Dan Vîlceanu cu sancţiunea maximă de reducere cu 50% a indemnizaţiei (pe o perioadă 6 luni) şi limitarea la 10 secunde (pe o perioadă de 3 luni) a luărilor de cuvânt în cadrul plenului. Sancţiunea se aplică de azi!

Această sancţiune a fost dictată din cauza comportamentului violent avut de Dan Vîlceanu, deputat neafiliat, faţă de colegul nostru Florin Roman, deputat PNL, la şedinţa de săptămâna trecută a Camerei Deputaţilor”, a scris Andronache, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Andronache a afirmat că s-a opus mereu manifestărilor violente în activitatea parlamentară, fie că sunt de natură fizică sau de natură verbală.

“Grupul parlamentar al deputaţilor PNL a dezavuat în permanenţă comportamentul violent, sens în care a iniţiat toate proiectele de modificare a regulamentelor - împreună cu partenerii de coaliţie - prin care sunt înăsprite sancţiunile aplicate pentru comportament inadecvat în exercitarea calităţii de parlamentar”, a menţionat el.

Totodată, liberalul a transmis că PNL va continua să propună o înăsprire a regulamentelor până când “vom exclude orice formă de violenţă din comportamentul parlamentarilor”.

Reamintim că deputaţii Florin Roman (PNL) şi Dan Vîlceanu (exclus din grupul parlamentar PNL) au fost, recent, protagoniştii unei scene greu de imaginat în Parlamentul unei ţări europene. Mai exact, cei doi au avut o altercaţie în urma căreia Roman a fost văzut cu sânge la nas.

Altercaţia a pornit în sala de plen unde cei doi au schimbat vorbe grele. Apoi, Vîlceanu l-a scos pe Roman din sală şi, pe hol, a avut loc altercaţia fizică. Roman a intrat înapoi în sală ţinându-se de nas.

Surse din Parlament au declarat pentru Epoch Times că Vîlceanu i-ar fi spart nasul lui Roman.

Roman i-ar fi zis lui Vîlceanu, în sala de plen: "Băi, jegule!", Vîlceanu replicând: "Eu sunt jeg? Eu îmi dau colegii afară din partid?"

După un schimb aprins de replici, Vîlceanu l-a luat de după gât pe Roman, l-a scos din plen şi au urmat violenţele fizice.

După incident, Florin Roman şi-a scos certificat medico-legal, care atestă că a avut nevoie de cinci zile de îngrijiri medicale pentru leziunile suferite. În plus, deputatul PNL a anunţat că depune plângere penală la Parchetul General.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor