"Salariu minim de 1.000 de euro. Da, banii în mână" - Pesediştii le promit românilor că "ne vom alinia la nivelul Europei"

Deputatul PSD Marius Humelnicu la emisiunea "Bună, România".
Andrei Pricopie
10.07.2024

Deputatul PSD Marius Humelnicu a afirmat, în emisiunea "Bună, România", de la postul B1 TV, că trebuie să ne aliniem la nivelul Europei din punctul de vedere al veniturilor, fiind doar o chestiune de timp până când salariul minim al românilor va ajunge la... 1.000 de euro pe lună.

Diana Stoica (USR): În ceea ce priveşte acest cuvânt, "stabilitate", care, sincer, la fel ca orice cuvânt suprafolosit în contexte nepotrivite, stau şi mă întreb: în afară de stabilitatea în creşterea taxelor, stabilitatea în a chinui antreprenorii, stabilitatea în a pune taxe pe bolnavi, stabilitatea în cea mai mare inflaţie. Da, aici avem stabilitate, căci de 5 luni avem cea mai mare inflaţie din Europa.

Radu Buzăianu (jurnalist): Aici, domnul Marius Humelnicu ne va contrazice că nu e chiar stabilitate. Uite, de exemplu, preţul la carburanţi, nu mai e stabilizat. E în creştere. Domnule Humelnicu, ce facem cu preţurile astea? Încotro mergem cu ele?

Marius Humelnicu (PSD): Cu preţurile, să ştiţi că trebuie să nu avem o dublă măsură. Da, ceea ce spunem românilor de fiecare dată este că va trebui să creştem şi salariile şi pensiile. Da, atunci când, peste un an, 2-3-4 ani, spun eu, vor ajunge la un salariu minim de 1.000 de euro...

Răzvan Zamfir (jurnalist): Minim? Minim net? Pentru publicul mai puţin familiarizat. Deci, ziceţi minim 1.000 de euro, banii în mână?

Marius Humelnicu: Minim, nu ştiu dacă net, dar nu vor ajunge la 5.000. Da, banii în mână. Nu ştiu dacă vor fi 5.000 în mână. Oamenii sunt suficient de informaţi. Ceea ce vreau să spun, concluzionez, este că atunci când vom avea un salariu mare şi o pensie mare, pâinea, franzela, nu va mai fi 1 leu. Va fi poate 50 de eurocenţi. Şi atunci toate preţurile vor creşte. Pentru că ne aliniem la nivelul Europei. Şi atunci când ne aliniem, vrem salarii mari şi preţurile vor fi la fel de mari, şi uleiul la fel, şi pâinea la fel.

Radu Buzăianu: Deci, ne aliniem la nivelul Europei, ziceţi dv. domnule Humelnicu, credeţi că în Europa, dacă ne aliniem la nivelul Europei, există aşa ceva? Aţi mai văzut în Europa aşa ceva? Nu mă refer la Bulgaria, zic aşa, în centrul Europei. Aşa ceva ce vedem acum, aţi mai văzut la nivel de Europa? Adică ideea că ne aliniem, în ce sens ne aliniem? Doar la preţuri sau ne aliniem totuşi la oamenii cu care ne prezentăm?

Marius Humelnicu: V-am spus că ne aliniem şi din punct de vedere al veniturilor. Iar din punct de vedere al veniturilor, românii sunt foarte, foarte apreciaţi în Europa. Şi avem oameni foarte, foarte bine pregătiţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor