Săftoiu: Dacă Dăncilă ţine la respectul faţă de femeie, aştept să-i impună lui Pop să-şi ceară iertare public

Adriana Saftoiu
Adriana Saftoiu (Mihut Savu / Epoch Times)

Deputatul liberal Adriana Săftoiu a îndemnat-o pe şefa PSD Viorica Dăncilă, care „face tot mai des recurs la faptul că e femeie şi ar trebui să se ţină cont de asta în contextul campaniei”, să îi „impună” fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, să ceară iertare public pentru jignirea unei colege de la PNL.

„Doamna Dăncilă face tot mai des recurs la faptul că e femeie şi ar trebui să se ţină cont de asta în contextul campaniei. E un argument extrem de fragil. Rămâne să separăm genul, ca în sport. Femei cu femei, bărbaţi cu bărbaţi. Colegul doamnei Dăncilă, Liviu Pop, tocmai ce a folosit argumentul în oglindă, mârlăneşte, într-un dialog cu o deputată, femeie şi ea. I-a amintit că e 'divorţată' şi, pe cale de consecinţă, 'nevorbită'. Dacă doamna Dăncilă ţine la respectul faţă de femeie, cum clamează astăzi, aştept să îi impună colegului Pop să îşi ceară iertare public. Dacă nu, are ocazia doamna Dăncilă să o facă ea în numele acestui coleg de partid”, a afirmat Săftoiu pe pagina sa de Facebook.

Reamintim, în acest context, că senatorul pesedist Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei şi unul dintre stâlpii PSD, a făcut o referire jignitoare la adresa femeilor divorţate din România, în încercarea de a o ataca pe Cristina Trăilă, de la PNL. Astfel, senatorul PSD i-a spus acesteia că „după ce sunteţi divorţată, sunteţi şi nevorbită”.