"Să nu vorbească lumea prin sat". O femeie din Vaslui a închis ochii după ce fetiţa sa de 8 ani a fost agresată sexual. A şi certat-o

(photos.com)
Ana Ion
26.05.2024

Un bărbat de 46 de ani şi un adolescent de 16 ani au fost trimişi în judecată la Vaslui, fiind acuzaţi că au agresat sexual o fetiţă de 8 ani. Totul a ieşit la iveală abia după ce o vecină a aflat despre abuzurile asupra fetei şi că mama ei nu voia să reclame „de ruşine”, scrie Hotnews.

Cazul arată cum mentalitatea „să nu ne facem de ruşine” au dus la perpetuarea abuzurilor sexuale pe parcursul a trei ani. 90% dintre abuzurile sexuale împotriva minorilor nu sunt sesizate, arată un raport al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

„E casa mea şi fac ce vreau în ea”, i-a strigat bărbatul de 46 de ani mamei fetei de 8 ani, când aceasta a dat buzna în casă şi l-a văzut dezbrăcat lângă fetiţă. Se întâmpla în vara anului 2022. Bărbatul, care i-a fost cumnat, i-a răspuns că el întreţine relaţii sexuale cu fata că aşa are chef. „Fugi acasă!”, i-a cerut femeii, când aceasta l-a luat la rost. Mama copilei a ieşit în curte, a luat un băţ, s-a întors în locuinţă şi l-a luat bătaie pe bărbat. A considerat pedeapsa fizică aplicată agresorului drept suficientă. Acasă, fata i-a spus că bărbatul a vrut să o violeze. Mama şi tatăl vitreg au certat-o că a intrat în casa unchiului şi i-au spus să nu mai calce vreodată pe acolo.

Episodul surprins de mamă nu era unul singular. Unchiul fetei începuse să aibă un comportament deviant faţă de nepoată încă din 2022, arată datele din dosar. Ana era prea mică să conştientizeze că gesturile bărbatului, care o ademenea cu bomboane, reprezintă infracţiuni, însă de fiecare dată când o atingea în zonele intime şi îi cerea să întreţină acte sexuale încerca să fugă de el.

Ana nu a fost doar victima unchiului său. Un alt tânăr din sat, în vârstă de 16 ani, a profitat de vulnerabilităţile copilei şi o ademenea pe câmp sau prin case părăsite, unde o agresa sexual. Mama fetei a aflat, însă nici de această dată nu a mers la poliţie. S-a confesat, în schimb, unei vecine. Când a aflat, femeia nu a ezitat şi a sunat imediat la poliţie.

Audiată în prezenţa unui psiholog, Ana, care între timp a împlit 10 ani, a povestit şi despre abuzurile unchiului.

Poliţiştii au întrebat-o pe mama fetei de ce nu a reclamat în 2022, atunci când şi-a surprins fostul cumnat agresându-i sexual copila.

„A declarat că i-a fost ruşine să nu vorbească lumea prin sat”, au reţinut procurorii în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a bărbatului de 46 de ani.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor