Rusia construieşte instalaţii gigantice pentru sortarea cadavrelor militarilor ruşi ucişi în război [Video]

(Youtube - captură ecran)

Rusia construieşte instalaţii gigantice pentru sortarea şi depozitarea cadavrelor militarilor ruşi ucişi în războiul împotriva Ucrainei, potrivit serviciului de presă al Serviciului de Informaţii al Apărării din Ucraina, citat de Ukrainska Pravda.

"În Kursk şi Rostov pe Don, ruşii construiesc instalaţii de mari dimensiuni pentru sortarea, analiza şi depozitarea cadavrelor personalului eliminat în războiul împotriva Ucrainei".

Potrivit agenţiei militare ucrainene, suprafaţa fiecărei construcţii este de peste 4.000 de metri pătraţi.

Se presupune că facilităţile ar trebui să includă:

- posturi pentru desfăşurarea acţiunilor de investigare şi cercetare a cadavrelor;

- frigidere cu 1.000 de camere frigorifice;

- depozite cu sicrie şi alte necesităţi funerare;

- sală de doliu.

Potrivit serviciilor de informaţii ucrainene, costul estimat al construirii unei astfel de instalaţii în Rostov pe Don este de aproximativ 600 de milioane de ruble (aproximativ 7 milioane USD), iar în Kursk este de peste 800 de milioane de ruble (aproximativ 9 milioane de euro). Costul echipamentelor de refrigerare este estimat la peste un miliard de ruble pentru fiecare instalaţie.

"Direcţia principală de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării afirmă că Rusia teroristă nu mai este capabilă să ascundă amploarea pierderilor de personal în războiul împotriva Ucrainei.

Construcţia acestor instalaţii pe teritoriul Rusiei confirmă faptul că regimul lui Putin îşi trimite armata de ocupaţie pe o bandă rulantă mortală, dar nu poate face faţă fluxului morţilor."