Rusia a trimis avioane militare aproape de spaţiul aerian al României

Avion de vânătoare rusesc Su-24M
Avion de vânătoare rusesc Su-24M (Wikipedia.org)
A.P.
25.06.2021

Avioanele britanice Eurofighter Typhoon, care execută misiunea de apărare a spaţiului aerian de la Baza Mihail Kogălniceanu, au interceptat marţi, 22 iunie, mai multe avioane ruseşti care se apropiau de Zona de Identificare Aeriană a României, se arată într-un comunicat al NATO.

Mai multe avioane de luptă ruseşti Su-24 şi Su-30 au fost urmărite pe 22 iunie intrând în Zona de Identificare a Zborului, spaţiul aerian internaţional controlat de România, arată sursa citată.

La momentul respectiv, aeronavele ruseşti nu transmiseseră controlorilor aerieni planurile de zbor şi nici nu îi contactaseră, a mai precizat NATO.

Avioanele Typhoon au fost alarmate pentru interceptare şi au fost coordonate de controlorii de luptă aeriană români care operează de la Centrul de raportare a controlului din România. Avioanele ruseşti au părăsit zona înainte să intre în raza vizuală a avioanelor britanice.

Interceptările aeronavelor în această regiune a frontierei NATO sunt efectuate de către efective militare de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde alături de aeronavele Mig-21 Lancer şi F-16 Fighting Falcon ale României, partenerii noştri din cadrul NATO participă şi ei la misiuni de Poliţie Aeriană Întărită sub comanda NATO, potrivit publicaţiei Defense România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor