Ruşi mobilizaţi de Putin pentru Ucraina se plâng că au primit căşti de plastic şi veste de “airsoft” pentru copii

(t.me/sotaproject/48166)

În regiunea Tver, Fondul de sprijin al oraşului Lihoslavl s-a plâns autorităţilor că recruţilor ruşi li s-au dat veste de corp în miniatură şi căşti de plastic, iar rezerviştilor nu li se dau salariile, lăsând familiile lor fără venituri. Anterior, persoanele mobilizate din alte regiuni ale Rusiei s-au plâns de lipsa alocaţiilor, relatează site-ul de ştiri Republic.

"Rudele, rudele şi prietenii noştri mobilizaţi în Tver au primit ‘platniks’ (nici măcar nu pot fi numite veste antiglonţ!), care nu îndeplinesc standardele elementare de siguranţă. Aceste ‘veste antiglonţ’ sunt cam pentru mărimea unei fete mici şi sunt foarte scurte pentru un bărbat, dar arată foarte ridicol şi sunt mai potrivite pentru un joc de airsoft. Căştile sunt din plastic, se simte că nu sunt concepute pentru luptă!”, a declarat fundaţia într-un comunicat.

(t.me/sotaproject/48166)

Voluntarii atrag atenţia asupra faptului că ruşii mobilizaţi vor pleca la război şi îşi vor risca viaţa, motiv pentru care sunt indignaţi de faptul că nu li se poate furniza muniţie normală. Între timp, bărbaţii mobilizaţi nu au primit încă plăţile forfetare promise de autorităţi.

Potrivit unor rapoarte media, au apărut probleme cu uniformele şi în Tatarstan. Unul dintre cei mobilizaţi a spus că a fost recrutat la sfârşitul lunii septembrie, dar uniformele au fost emise abia după două săptămâni, iar tânărul a primit hainele de la uzina KAMAZ. Un alt rezervist a declarat că hainele au fost colectate pe seama donaţiilor voluntare şi că administraţia raionului Zainskii nu a luat parte la aceasta. În plus, oamenii mobilizaţi se plângeau de rucsacurile mici ale armatei, "în care nu încăpea mai nimic".

(t.me/sotaproject/48166)

Kirill Kabanov, membru al Consiliului prezidenţial rus pentru drepturile omului, a confirmat că unii dintre ruşii mobilizaţi nu au primit plăţile promise de stat şi că voluntarilor nu li s-au acordat concedii de odihnă.

Anterior, s-a raportat că recruţii ruşi ar fi obligaţi să cumpere din propriii bani produse de primă necesitate, cum ar fi produse de igienă personală şi îmbrăcăminte.

De asemenea, recruţii s-au plâns de condiţiile îngrozitoare pe care le întâlneau în unităţile militare. Aceştia au publicat înregistrări video în care au declarat că rezerviştii au fost "pur şi simplu lăsaţi pe un câmp", ceea ce i-a obligat să facă singuri focul. Mai târziu, au apărut fotografii care arată că oamenii mobilizaţi dormeau pe podea şi că nu era suficient loc pentru toţi - acest lucru s-a întâmplat în special în garnizoana Elansk din regiunea Sverdlovsk.

Lipsa plăţilor în numerar a fost raportată de bărbaţii mobilizaţi din regiunea Omsk. Un portal local de internet a publicat un mesaj video al consătenilor, în care aceştia au dat detalii.

“Suntem băieţi din regiunea Omsk, chiar din Omsk. Am fost cu toţii puşi în alertă, s-ar putea spune. Ne-am lăsat familiile acasă. Unii au copii, soţiile sunt în concediu de maternitate. Avem următoarea întrebare: se vor face plăţi forfetare pentru cei mobilizaţi ca sprijin financiar? Pentru că familiile noastre au mare nevoie de ele”, a susţinut unul dintre cei mobilizaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe