România se află în procedură de deficit excesiv. Ce aşteaptă Comisia Europeană de la Guvernul PSD-PNL-UDMR

Nicolae Ciuca
Nicolae Ciuca (Captura Video)

România este în procedură de deficit excesiv. În acest context, sunt anumite lucruri şi măsuri pe care trebuie să le ia şi să le facă Guvernul pentru a reduce deficitul bugetar la sub 3% din PIB până în 2024. Comisia Europeană a publicat cu o zi înainte de învestirea Guvernului Ciucă un raport cu privire la situaţia ţării din punct de vedere bugetar, relatează Hotnews.ro.

Conform documentului, România a înaintat în 14 octombrie către Comisia Europeană un raport care menţiona că “reducerea deficitului planificată pe termen mediu se va produce în principal prin măsuri pe partea de cheltuieli, în timp ce pe partea de venituri ele vor rămâne relativ constante ca pondere în PIB, neluând în considerare impactul reformelor şi investiţiilor cuprinse în PNRR”.

Cu toate acestea, spune Comisia, raportul (Guvernului Cîţu n.r.) nu specifică alte detalii despre strategia de consolidare pentru 2022 şi după.

Conform sursei citate, din iunie 2021 nu au existat acţiuni substanţiale pentru a asigura aplicarea deplină şi eficientă a cadrului fiscal naţional.

De asemenea, pe data de 14 octombrie, România a anunţat măsurile luate la recomandarea din iunie 2021.

Comisia aşteaptă, de urgenţă, de la noul Guvern două lucruri:

1. să prezinte un buget pentru 2022;

2. o strategie fiscal-bugetară pe termen mediu în linie cu recomandarea Consiliului din iunie 2021.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne