Roland Garros. Rafael Nadal a devenit pentru a 13-a oară campion la Paris [video]

Marea finală a Marelui Şlem din capitala Franţei i-a avut ca protagonişti pe doi sportivi consacraţi a sportului alb, sârbul Novak Djokovic şi spaniolul Rafael Nadal, cel din urmă impunându-se în faţa marelui său rival cu 6-0, 6-2, 7-5.
Tenismanul spaniol Rafael Nadal.
Tenismanul spaniol Rafael Nadal. (Getty Images)

Rafael Nadal (2 ATP) a arătat o formă maximă în marea finală a probei masculine de simplu a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, unde l-a avut ca adversar pe liderul mondial Novak Djokovic.

Nadal şi-a trecut în palmares al 13-lea său titlu pe zgura pariziană după două ore şi 41 de minute de joc efectiv, scor final 6-0, 6-2, 7-5.
Totodată, spaniolul a devenit cu această ocazie primul jucător din istorie cu 100 de meciuri câştigate la Roland Garros.

Nadal a contabilizat 4 aşi, o dublă greşeală, 31 mingi direct câştigătoare şi 52 de erori neforţate, în timp ce Djokovic a avut un as, 4 duble greşeli, 38 de mingi direct câştigătoare, respectiv 14 erori neforţate.

În duelurile directe dintre cei doi iubitori ai sportului alb, Djokovic conduce cu 29-27.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport