Reglare de conturi între două clanuri de romi din Argeş. S-au ciocnit cu maşinile şi s-au încăierat cu macete şi răngi

(Facebook / politiaromana.ro)
Andrei Popescu
19.06.2024

Două clanuri de romi s-au războit în plină stradă în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în apropierea localităţii Bascov din judeţul Argeş. În prima fază s-au ciocnit cu maşinile pentru ca, ulterior, să se ia la bătaie cu răngi şi macete. Mai mulţi oameni au ajuns la spital.

Şoferii a şase maşini s-au alergat şi s-au ciocnit voluntar în urma unei reglări de conturi. După ce o maşină a fost aruncată în şanţ, toţi au coborât din maşini cu răngi şi macete şi au început să se lovească între ei, relatează anchetaonline.ro.

Localnicii, speriaţi, au sunat la 112. Conflictul a fost aplanat doar după ce acolo au sosit zeci de echipaje de poliţie, jandarmeria şi mascaţii înarmaţi cu carabine.

Potrivit site-ului citat, în urma cercetărilor au fost identificaţi conducătorii autovehiculelor implicate, respectiv şase bărbaţi, dintre care patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 42 de ani, din Bascov şi doi bărbaţi, de 29 şi 40 de ani, din Merişani.

Şoferii au fost testaţi pentru alcool şi substanţe psihoactive, iar pentru unul dintre şoferi a rezultat o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ceea ce priveşte maşinile implicate în incident, acestea au fost confiscate pentru cercetări, iar în cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de încăierare, vătămare corporală din culpă, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor