Realităţi paralele. Kremlinul neagă că bărbaţii ruşi fug pentru a evita să lupte în război

Dimitri Peskov
Dimitri Peskov (Getty Images)

Kremlinul a respins ca fiind "exagerate" informaţiile privind un exod al bărbaţilor ruşi cu vârsta de înrolare în urma anunţului lui Vladimir Putin privind o mobilizare parţială.

Dezminţirile Kremlinului vin în condiţiile în care datele privind vânzările de biletele de avion au arătat că zborurile de la Moscova către capitalele Georgiei, Turciei şi Armeniei, toate destinaţii care le permit ruşilor să intre fără viză, au fost epuizate în câteva minute de la anunţul lui Putin de miercuri, scrie The Guardian.

Pe de altă parte, în cadrul briefingului său obişnuit cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a negat informaţiile din presa rusă potrivit cărora unii protestatari anti-mobilizare reţinuţi miercuri seară ar fi primit documente de recrutare, spunând:

"Acest lucru nu este împotriva legii."

Cu alte cuvinte, Peskov a admis indirect că unii dintre ruşii ieşiţi în stradă pentru a transmite mesajul că nu vor să moară pentru ambiţiile lui Putin vor fi trimişi, carne de tun, în Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe