Război total: PSD se pregăteşte să iasă din USL

Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti, România. În imagine, Crin Antonescu şi Victor Ponta
Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti, România. În imagine, Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
01.04.2013

Având drept as în mânecă posibilitatea realizării unei alianţe cu UDMR şi cu minorităţile naţionale, PSD ar pregăti ieşirea din USL şi formarea unei noi majorităţi parlamentare, relevă unele surse citate de B1 TV.

După ce liderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, s-au contrat pe tema numirii Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA, USL se apropie tot mai mult de o ruptură, scenariu în care este implicată şi televiziunea Antena 3, care joacă un rol secund în acest scandal intern.

Fisura din alianţă a fost provocată sâmbătă, când premierul Victor Ponta a fost criticat în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, fiind atacat pe toate părţile din cauza posibilităţii ca acesta să o numească pe Kovesi în fruntea DNA.

A doua zi, Crin Antonescu a amplificat conflictul, după ce, tot la Antena 3, a declarat că se va opune unei decizii a lui Victor Ponta privind desemnarea Codruţei Kovesi în fruntea DNA, arătând că dacă nu i se va face pe plac, ar putea chiar să rupă alianţa.

Comentând ironic că o decizie ar putea totuşi fi luată în platourile Antenei 3, premierul a precizat luni că şefii de la PÎCCJ şi DNA nu sunt numiţi de către PSD sau PNL.

Mai mult, Victor Ponta a subliniat că el i-a sprijinit pe liberali când i-au racolat pe Sorin Frunzăverde şi pe Mihai Stănişoară, arătând că Laura Codruţa Kovesi nu ar fi fost numită vicepreşedinte PSD, aşa cum s-a întâmplat cu cei doi în PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor